Obavijesti

News

Komentari 95

Đapić suznog oka solo krenuo u novu utrku za osječkog šefa

Đapić suznog oka solo krenuo u novu utrku za osječkog šefa
4

Anto Đapić sa suzom je poručio da će oni koji žele pratiti njegovu listu dobro doći kao potpora, ali da ne poduzimaju nešto s čim se ne slažu zbog prijateljstva s njim

VIDEO

Od nedjelje HSP je za Antu Đapića – prošlost! Tako je, barem, kao nezavisni kandidat istaknuo svoju kandidaturu za gradonačelnika Osijeka u nedjelju ustvrdio čovjek koji je posljednji veliki osječki političar, koji je cijeli politički vijek bio dosljedan jednoj političkoj stranci.

- Svi znaju da sam punih 16 godina predvodio HSP kao predsjednik, a posljednje dvije i pol godine sam bio i počasni predsjednik te stranke. Rekao bih da sam gotovo kompletan svoj radni vijek posvetio jednoj političkoj opciji. Nažalost, dogodilo se što se dogodilo i ne želim prevrtati po utrobi HSP-a, jer bi to bilo kao da kudite vlastito dijete. Svim prijateljima želim poručiti: Nemojte biti u moralnoj dvojbi između HSP-a i Ante Đapića, postupite po svojoj savjesti! Oni koji žele pratiti moju nezavisnu listu dobro će mi doći kao velika potpora, ali nemojte zbog prijateljstva sa mnom poduzimati nešto s čim se duboko u sebi ne slažete - poručio je Đapić sa suzama u očima.

Ne želim prevrtati po utrobi HSP-a, jer bi to bilo kao da kudite vlastito dijete, rekao je Đapić

Đapić je, tako, drugi put krenuo u borbu za primamljivo mjesto osječkog gradonačelnika. U prvoj, uspješnoj, kandidaturi, nastupio je kao kandidat HSP-a i HDSSB-a. 

No, kako to već biva u Osijeku, ta koalicija nije izdržala pa ni Đapić nije bio gradonačelnik koji je izgurao mandat do kraja. Zamijenio ga je Gordan Matković, Đapićeva desna ruka iz HSP-a, koji je napustio stranku i osnovao svoju nezavisnu listu. Matković je potom prešao u HDSSB, ali ni tamo nije dugo izdržao. Nedavno je prešao u novu stranku i pojavit će se na lokalnim izborima kao gradonačelnički kandidat HSP-a Ruže Tomašić.

Na predstavljanju Đapićeve kandidature u prvom redu sjedio je visoki dužnosnik HDSSB-a i tvorac gospodarskog programa te stranke Nedjeljko Bosanac. 

S druge strane, u HDSSB je prije nekoliko dana prešao Josip Vrbošić, bivši hrvatski veleposlanik u Sarajevu i nositelj liste HSLS-a na prošlim parlamentarnim izborima. Bio je to najgori rezultat u povijesti te stranke koja je skoro 15 godina u Osijeku imala "svoga" gradonačelnika – Zlatka Kramarića. Josip Vrbošić sada obnaša dužnost predsjednika Gradskog vijeća, kao što je od prije nekoliko dana na mjestu predsjednika Skupštine Osječko-baranjske županije – Josip Salapić, bivši saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik gradske organizacije HDZ-a, koji je odnedavno u HDSSB-u.

Gradonačelnik želi biti i Ivica Vrkić

U nedjelju je kandidaturu za gradonačelničko mjesto istaknuo i Ivica Vrkić, bivši predsjednik omladine Jugoslavije, "proljećarac", član Savkine Koalicije narodnog sporazuma, voditelj hrvatskog tima u mirnoj reintegraciji Podunavlja, bivši direktor Belja i sadašnji Tvornice ulja Čepin te – bivši HDZ-ovac. U najavi su ga prozvali "3u1", jer je u karijeri Vrkić bio i političar i gospodarstvenik i pisac. 

- Kao gradonačelnik Osijeka cijeli grad ću proglasiti poduzetničkom zonom, mladi poduzetnici će za najam od jedne kune dobiti prazne i devastirane prostore u središtu grada uz uvjet da nekoga zaposle, jer – bolje je puniti proračun porezom i prirezom nego najamninom! I kao gradonačelnik ću do kraja u sebi prigušiti političara. Izbacujem politiku zbog toga što je ovdje dosad bilo previše politike, pa i nije bilo mogućnosti da se svi gradski kapaciteti okrenu rješavanju životnih problema - rekao je Vrkić koji upravo na krilima podrške tri stranke, SDP-a, HNS-a i HSU-a, želi postati osječki gradonačelnik.

Vrkića je posebno emotivno pozdravio ministar gospodarstva i visoki dužnosnik HNS-a, Ivan Vrdoljak, rekavši da "Osječani imaju srce ko Rusija". 

- Teško je nekada, nakon 20 godina nereda i populizma, reći istinu, ustvrdio je Vrdoljak - ali i zaboravio dodati da je i on sudjelovao u kreiranju osječke vlasti nekoliko godina, i to kao dogradonačelnik i dvije i pol godine najbliži suradnik Krešimira Bubala, aktualnog gradonačelnika te kandidata HDSSB-a za još jedan gradonačelnički mandat.

Tko sve želi biti na čelu Osijeka?

Dosad su svoje kandidature za mjesto gradonačelnika Osijeka već najavili Krešimir Bubalo (HDSSB), Ivica Vrkić (SDP/HNS/HSU), Jaroslav Pecnik (Laburisti), Anto Đapić (nezavisna lista), Dražen Vidović (HDZ), Gordan Matković (HSP dr. Ante Starčević/HSS). Prema rezultatima nedavne ankete koju je napravio profesor Ekonomskog fakulteta u Osijeku Mane Medić, trenutno najveće izglede osvojiti novi gradonačelnički mandat ima Krešimir Bubalo, a slijede ga Ivica Vrkić, Jaroslav Pecnik i Anto Đapić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica
Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.