Obavijesti

News

Komentari 297

"Baldasar je frustriran, izbore mi nismo izgubili, ukrali su ih"

"Baldasar je frustriran, izbore mi nismo izgubili, ukrali su ih"
1

Baldasar je pozvao Milanovića i vrh SDP-a da da ostavku. Milanka Opačić mu je odgovorila da je pogriješio stranku ako mu smeta Milanovićeva izjava o HDZ-u

VIDEO

Iz Baldasara govori frustracija jer nije bio kandidat na listi SDP-a na parlamentarnim izborima, smatra Branko Grčić. Tako je komentirao izjavu splitskog gradonačelnika koji je Zorana Milanovića i vrh SDP-a pozvao na ostavku. Grčić kaže i da je Baldasaru teško palo to što nije bio na listi za parlamentarne izbore. Izjavu Ive Baldasara komentirala je i Milanka Opačić. 

- Izbore nismo izgubili, nego su nam izbori i mogućnost da konstituiramo Vladu, ukradeni - rekla je Opačić. Poručila je Baldasaru da je, ako mu smeta komunikacija prema HDZ-u, pogriješio stranku i da bi bilo bolje da onda ode tamo.

Poziv splitskog gradonačelnika vodstvu stranke prokomentirao je i Peđa Grbin koji smatra da bi ostavka u ovom trenutku značila bijeg od odgovornosti. Napomenuo je da Baldasar ima legitimno pravo nakon provedenih izbora tražiti utvrđivanje odgovornosti za postignuti rezultat te napominje da je takvo što propisana je i procedura u Statutu SDP-a. Smatra da bi bilo dobro da je splitski gradonačelnik svoj zahtjev iznio na stranačkim tijelima i argumentirao svoje stavove.

- Mislim da je poziv na ostavku pogrešan iz dva razloga. Prvi je što je obveza vodstva stranke da nakon provedenih izbora pripremi analizu izbornih rezultata i stranku za unutarstranačke izbore. U ovom trenutku ostavka bi bila bježanje od odgovornosti. Drugo, SDP je prije osam godina uveo sustav izbora po modelu jedan član jedan glas i članovi stranke su ti koji će odlučiti jesu li u vodstvu stranke potrebne promjene - rekao je Grbin. 

Za razliku od Baldasara koji tvrdi da su izbori izgubljeni, Grbin podsjeća da su oni bili izjednačeni i da to treba vrednovati, no činjenica je kaže da su na proteklim izborima dobili manje glasova i mandata nego prije četiri godine. 

Ranko Ostojić kratko nam je kazao da bi Baldasar trebao znati da po statutu SDP-a na redu unutarstranački izbori. 

- SDP je demokratska stranka u kojoj čak i gori prevrtljivci od HDZ-ovog mostobrana imaju mogućnost izraziti svoj stav. Siguran sam da bi za njega idealan dan izbora u SDP-u bio 10. travnja. Ipak se radi o lokalnom čelniku koji se očito nudi kao novi kolaboracionista pored već poznatih HDZ-ovih suradnika iz Mosta - oštar je Ostojić.

Podsjetimo, Baldasar je 10. travnja ove godine, datum osnivanja NDH, poslao vijenac na spomenik poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a 'Rafael Vitez Boban'.

Na Twitteru se oglasio i SDP. Piše kako je statut SDP-a jasan o rokovima u kojima se moraju održati unutarstranački izbori. Naime, izborna konvencija se mora održati u roku od 150 dana nakon objave službenih rezultata izbora. Na njima se mogu kandidirati sve članice i članovi, a izbor se vrši po sustavu jedan član jedan glas za predsjednika/icu stranke, piše SDP

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 297
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.