Obavijesti

News

Komentari 57

Bandić: Biciklističke staze su crtali oni koji sjede u uredima

Bandić: Biciklističke staze su crtali oni koji sjede u uredima
6

Gradonačelnik se ispričao svima na šlampavo postavljenim biciklističkim stazama u Savskoj ulici u Zagrebu. Tvrdi da će sve srediti, ali će navodno i kazniti odgovorne

VIDEO

Novinari su zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nakon otvorenja vrtića u Resniku upitali o biciklističkim stazama koje su svježe obojene, no nekako nespretno izvedene.

- Nisam zadovoljan. To su radile kolege koji su sjedili u kancelariji. Da su izašli na teren ne bi to napravili. Ispričavam se biciklistima. Sredit ćemo to, a sankcionirat ću one koji su napravili grešku. Provjerit ću kako bi to trebalo izgledati još večeras. Do sada smo u suradnji s Udrugom Moj bicikl uredili 200 km staza. No trebalo bi više tolerancije između pješaka, biciklista i vozača automobila. Naše ceste nisu široke kao na Elizejske poljanama u Parizu ili one u Pekingu i Šangaju, no uz dobru volju svih sudionika to će se riješiti - dodao je Bandić.

Zagrebu trebalo 'samo' 800 godina da Resnik dobije prvi vrtić

Inače, Bandić je u srijedu svečano otvorio vrtić u Resniku. Iako je jedno od najstarijih zagrebačkih naselju koje sljedeće godine slavi 800 godina postojanja, tek sad su dobili prvi vrtić. Od 2. travnja pohađa ga 50 mališana u jednoj jasličkoj i jednoj vrtićkoj skupini. Vrtić je smješten u unajmljenom prostoru.

- Ove godine otvorit ćemo vrtić i u Ivanjoj Reci, a tražimo prostor i za vrtić na Žitnjaku. Do 1. rujna to treba biti napravljeno. Do sada smo gradili velike vrtiće, a na red su došli i mali u rubnim dijelovima grada gdje nema toliko djece. Moramo raditi vrtiće, no mi smo europska metropola pa trebamo i trgove i fontane - kazao je Bandić. 

Pogledao je nastupe djece matičnog Dječjeg vrtića Jabuka iz Trnave, a najviše ga se dojmila pjesma Serbus Zagreb, pa je s mališanima i zapjevao. 

'Da se ponovo rodim, sve bih ponovio'

Nakon otvorenja vrtića, Bandić je u posjetio Dom za starije i nemoćne sv. Ana. Na 100. rođendan posjetio je štićenicu doma Ljubicu Breber. Poljubio je slavljenicu i zaželio joj puno zdravlja. Nije želio otkriti bi li i sebi poželio 100 godina.

- Čovjek snuje, a Bog odlučuje. No da se ponovo rodim, sve bih ponovio - rekao je zagonetno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava