Obavijesti

News

Komentari 456

Bandić je službeni pokrovitelj referenduma Željke Markić

Bandić je službeni pokrovitelj referenduma Željke Markić
11

Na letku inicijative 'U ime obitelji' jasno je naznačeno da je Grad Zagreb pokrovitelj referendumske inicijative koja je danas počela prikupljati potpise diljem Hrvatske

VIDEO

Grad Zagreb na čelu s Milanom Bandićem službeni je pokrovitelj referendumske inicijative 'U ime obitelji'. Na letku kojim se od danas pozivaju građani na davanje potpisa za referendum koji bi omogućilo biranje zastupnika imenom i prezimenom, stoji da se zahvaljuju na pokroviteljstvu Zagrebu. Grb grada je i na naslovnici letka.

Niti iz 'U ime obitelji', niti sam Bandić nam nisu odgovorili što pokroviteljstvo uključuje. Na naše pitanje podržava li Zagreb novčano referendum i u kojem iznosu, stigao je općeniti odgovor. 

- Građanska inicijativa "U ime obitelji" svim je gradonačelnicima i gradonačelnicama u Hrvatskoj uputila poziv i molbu da pomognu svojim sugrađanima, volonterima “U ime obitelji” koji će od 21. rujna do 5. listopada omogućiti izjašnjavanje građana za raspisivanje referenduma. Inicijativa je predložila neke od načina kako gradonačelnici, ukoliko ih smatraju prikladnima, mogu pomoći. Zahvaljujemo svim gradovima i mjestima koji su se odazvali, među kojima je i Grad Zagreb - odgovor je U ime obitelji.

 Iako će se potpisi prikupljati u 750 gradova i naselja, samo Grad Zagreb je naveden kao pokrovitelj. Uz njega se zahvaljuje samo portalu narod.hr koji je pokrenula upravo 'U ime obitelji' i Željka Markić.

Grad plaća i režije za prostor 'U ime obitelji'

Milan Bandić nam nije odgovorio na poziv i poruku da komentira pokroviteljstvo. Na internetskim stranicama grada su objavljene njegove odluke samo do 12. rujna i među njima nije ona o pokroviteljstvu. Moguće je da ju je donio kasnije.

Gradonačelnik je ove godine dao 240.000 kuna potpore 'U ime obitelji' da njihov portal prati događanja u Zagrebu. Za razliku od ostalih medija, oni nisu bili na natječaju. Lani je Bandić 'U ime obitelji' dao besplatno gradski prostor od 69 četvornih metara. Iako su trebali podmirivati režije, proljetos je Bandić izdvojio 10.000 kuna pomoći za plaćanje režija.

Željka Markić je to nedavno potvrdila i pozvala i ostale gradove da im pomognu u radu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 456
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik