Obavijesti

News

Komentari 456

Bandić je službeni pokrovitelj referenduma Željke Markić

Bandić je službeni pokrovitelj referenduma Željke Markić
11

Na letku inicijative 'U ime obitelji' jasno je naznačeno da je Grad Zagreb pokrovitelj referendumske inicijative koja je danas počela prikupljati potpise diljem Hrvatske

VIDEO

Grad Zagreb na čelu s Milanom Bandićem službeni je pokrovitelj referendumske inicijative 'U ime obitelji'. Na letku kojim se od danas pozivaju građani na davanje potpisa za referendum koji bi omogućilo biranje zastupnika imenom i prezimenom, stoji da se zahvaljuju na pokroviteljstvu Zagrebu. Grb grada je i na naslovnici letka.

Niti iz 'U ime obitelji', niti sam Bandić nam nisu odgovorili što pokroviteljstvo uključuje. Na naše pitanje podržava li Zagreb novčano referendum i u kojem iznosu, stigao je općeniti odgovor. 

- Građanska inicijativa "U ime obitelji" svim je gradonačelnicima i gradonačelnicama u Hrvatskoj uputila poziv i molbu da pomognu svojim sugrađanima, volonterima “U ime obitelji” koji će od 21. rujna do 5. listopada omogućiti izjašnjavanje građana za raspisivanje referenduma. Inicijativa je predložila neke od načina kako gradonačelnici, ukoliko ih smatraju prikladnima, mogu pomoći. Zahvaljujemo svim gradovima i mjestima koji su se odazvali, među kojima je i Grad Zagreb - odgovor je U ime obitelji.

 Iako će se potpisi prikupljati u 750 gradova i naselja, samo Grad Zagreb je naveden kao pokrovitelj. Uz njega se zahvaljuje samo portalu narod.hr koji je pokrenula upravo 'U ime obitelji' i Željka Markić.

Grad plaća i režije za prostor 'U ime obitelji'

Milan Bandić nam nije odgovorio na poziv i poruku da komentira pokroviteljstvo. Na internetskim stranicama grada su objavljene njegove odluke samo do 12. rujna i među njima nije ona o pokroviteljstvu. Moguće je da ju je donio kasnije.

Gradonačelnik je ove godine dao 240.000 kuna potpore 'U ime obitelji' da njihov portal prati događanja u Zagrebu. Za razliku od ostalih medija, oni nisu bili na natječaju. Lani je Bandić 'U ime obitelji' dao besplatno gradski prostor od 69 četvornih metara. Iako su trebali podmirivati režije, proljetos je Bandić izdvojio 10.000 kuna pomoći za plaćanje režija.

Željka Markić je to nedavno potvrdila i pozvala i ostale gradove da im pomognu u radu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 456
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.