Obavijesti

News

Komentari 525

'Nakon zviždanja premijeru i meni su prilazili i ispričavali se'

'Nakon zviždanja premijeru i meni su prilazili i ispričavali se'
9

Kosor je rekla da Blagdan pobjede i domovinske zahvalnosti nije mjesto za izražavanje političkih neslaganja s aktualnom Vladom, nego da zato postoje izbori

VIDEO

Govor premijera Zorana Milanovića na Trgu Ante Starčevića u Kninu bio je praćen glasnim zvižducima i negodovanjem okupljenih.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da on ništa nije čuo. Na ponovljeni novinarski upit kako ništa nije čuo samo je ponovio da on ništa nije čuo. 

Karamarko: Zvižduci su bili neprimjereni

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da su zvižduci bili neprimjereni.

- Ovo stvarno nije mjesto takvim izgredima jer je danas veliki dan kada slavimo dan pobjede i kada moramo izražavati naše zajedništvo. S druge strane poručujem svima koji su zviždali da radije izađu na izbore i obvezatno ne zaokruže listu vladajuće koalicije koja zemlju zbog loše gospodarske politike gura u propast - rekao je Karamarko.

Rojs: Zviždim svima osim Tuđmanu

No, među zviždačima, kako se sam pohvalio, bio je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs koji je u društvu generala Rahima Ademija poslije svečanosti na Trgu došao u Dom hrvatske vojske u Kninu.

- Ja zviždim svima osim pokojnom predsjedniku svih Hrvata Franji Tuđmanu. Žalosno je da se nitko nije sjetio pokojnog ministra obrane Gojka Šuška, pa niti moj suborac, general Damir Krstičević. Zato ćemo ja i general Ademi napisati knjigu 'Istina o domovinskom ratu' - rekao je kratko Rojs. Spomenuo je da je među okupljenima na kninskom Trgu trebao biti i Mirko Norac, pravomoćno osuđen za ratne zločine na gospićkom području. 

Matić: Uvijek će biti glupana

Ministar branitelja Predrag Matić je također komentirao zvižduke. 

- Bilo mi je jako grozno. Mislim da nije bilo ni mjesto ni vrijeme da se tako nešto radi jer je premijer u svom govoru izrazio poštovanje prema svima, a osim toga ove godine smo još više proslavu učinili takvom da uistinu branitelji budu u prvom planu. No moram reći da će uvijek biti glupana i kvrgavih grana, možda kvrgavih grana ipak neće - rekao je Matić. 

Za Dnevnik Nove TV kazao je kako su njemu i premijeru Zoranu Milanoviću, nakon zvižduka, prilazili mnogi branitelji i ispričavali se zbog neugodnosti. Matić je dodao kako to nisu bili hrvatski branitelji. 

- Oni nisu niti iz Hrvatske. Ovdje su sve postrojbe koje su stigle iz cijele Hrvatske i mi uopće ne znamo tko su ovi momci - zaključio je ministar. 

Šeks osudio ispade

Dok je Vladimir Šeks novinarima govorio kako je jako dobro čuo što govori premijer Milanović, unatoč zvižducima, te osudio takve ispade nekoliko okupljenih branitelja dovikivalo mu je da su on i njegovi prodali Hrvatsku.

Kosor: Nezadovoljstvo se izražava sa izborima

Jadranka Kosor je rekla da Blagdan pobjede i domovinske zahvalnosti nije mjesto za izražavanje političkih neslaganja s aktualnom Vladom, nego da zato postoje izbori. 

Na novinarsko pitanje je li se susrela sa svojim bivšim predsjednikom stranke Karamarkom, Kosor je odgovorila da nema potrebe za tim.

- On je za mene jedna potpuno nevažna osoba - rekla je Kosor. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 525
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.