Obavijesti

News

Komentari 214

Bauk: Siguran sam da Tuđman ne bi glasovao za ovakav HDZ

Bauk: Siguran sam da Tuđman ne bi glasovao za ovakav HDZ
1

Bauk smatra da je prosvjed politički motiviran i da je netko htio da dođe do ovakvih scena. Rekao je da je većina šatoraša zakon ispoštovala samo uz pomoć policije

VIDEO

Možda sam naivan, ali ja sam očekivao da će još u četvrtak nakon 22 sata, poštivajući zakon, prosvjednici otići s Markovog trga, rekao je ministar uprave Arsen Bauk gostujući u emisiji "Pravi kut" na Mreži TV.

Dodao je da je većina prosvjednika zakon ispoštovala samo uz pomoć policije, kao i da je i prije četvrtka bilo iz redova šatoraša najava da kad oni dođu na Markov trg, netko će morati otići. Na upit jesu li se ružni prizori na Markovom trgu mogli spriječiti odgovorio je:

- Mislim da je netko želio da dođe do ovakvih ili još gorih scena, ali oni koji su bili režiseri svega očito su ocijenili da im cijela situacija postaje kontraproduktivna - rekao je Bauk, koji ne vjeruje tvrdnjama šatoraša da oni samo žele dijalog.

'Prosvjed je bio politički motoviran'

- Mi smatramo da je prosvjed prvo bio politički motiviran predsjedničkim izborima, a nakon toga smo ušli i u izbornu godinu. Nije slučajno i simbolično je da je predsjednica Kitarović prvi svoj posjet odradila baš u taj šator - rekao je Bauk i dodao kako je sve to dio političkog folklora i da su građani shvatili o čemu se zapravo radi.

Bauk je još jednom naglasio da aktualna Vlada i parlamentarna većina niti jednim svojim potezom nisu smanjili materijalna prava ratnih veterana: 

- Što se tiče političkih prava, mi nismo Iran da nam treba vijeće čuvara revolucije niti smo neke druge džamahirije. Ako žele vlast neka se kandidiraju i ako im birači daju povjerenje, moći će donositi zakone kakve god žele.

'HDZ je jasno pokazao svoje namjere'

Osvrnuo se i na HDZ, rekavši da je ta stranka sama pokazala kakva je zapravo. 

- Oni su sada jasno pokazali kakve su njihove namjere ako dođu na vlast. Mi čvrsto vjerujemo da se to neće dogoditi i da se Hrvatska neće vratiti u neka vremena u koja se ne bi trebala vratiti.

Povampireni nacionalizam

Retoriku HDZ-a nazvao je ratnohuškačkom. 

- Poraz te opcije na izborima bio bi jasna poruka da se povampirenim nacionalizmom u Hrvatskoj više ne mogu dobiti izbori -  kazao je Bauk.

'Tuđman ne bi glasovao za ovakav HDZ'

- Tu politiku personificira HDZ i njihov predsjednik, koji se u svemu odmaknuo od politike prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, na koga se često poziva - rekao je Bauk i zaključio: 

- Ja sam siguran da Tuđman ne bi glasao za ovakav HDZ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa