Obavijesti

News

Komentari 88

Beus: Referendum se očito raspisuje, u želucu mi je grop

Beus: Referendum se očito raspisuje, u želucu mi je grop
3

Saborski Odbor za Ustav prihvatio je tri amandmana HDZ-a na odluku o pristupanju promjeni Ustava. Time odluka građana na referendumu automatski ulazi u Ustav

VIDEO

Saborski Odbor za Ustav prihvatio je tri amandmana HDZ-a na odluku o pristupanju promjeni Ustava. Time odluka građana na referendumu automatski ulazi u Ustav i nije potrebno da o tome odlučuju i saborski zastupnici.

- Ja predlažem da prihvatimo ove amandmane kako bi se otklonile bilo kakve sumnje oko ishoda referenduma - rekao je Grbin.

Vladimir Šeks (HDZ) nekoliko je puta zahvalio predsjedniku Odbora na tome.

- Energično i snažno podržavam to što smo predložili. Duboko zahvaljujem što ste prihvatili amandmane HDZ-a! Time se poštuje i volja stručne javnosti. Hvala gospodine predsjedniče - ponavljao je Šeks.

Odbor je na kraju prihvatio amandmane HDZ-a.

"Meni je u želucu grop što uopće moram sudjelovati u ovome"

Goran Beus Richembergh (HNS) poručio je kako i dalje smatra kako je referendumsko pitanje trebalo poslati Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti.

- Meni je u želucu grop što uopće moram sudjelovati u ovome. Razloga za sreću nemam. Referendum se očito raspisuje - rekao je Beus.

I Milorad Pupovac (SDSS) zaključio je kako se Ustavni sud trebao oglasiti i o sadržaju pitanja.

- To nisu uradili i to je veliki propust Ustavnog suda - rekao je. Nenad Stazić (SDP) ustanovio je kako je Ustavni sud očito za inicijativu "U ime obitelji".

- Mi imamo takav Ustavni sud. Prihvaćanjem amandmana mi prihvaćamo stav Ustavnog suda - kaže Stazić.

U petak se sastaje radna skupina

U petak se po prvi put sastaje i radna skupina, koja će raspravljati o paketu promjena Ustava. U skupini su predstavnici svih klubova. Predsjednik je Grbin, a potpredsjednik Šeks.

Na Odboru se otvorila i rasprava o tome bi li se u radnu skupinu trebali uključiti i stručnjaci. Šeks je predložio da se imenuje još jedna radna skupina u kojoj bi bili samo stručnjaci.

Pupovac se zapitao hoće li odrediti i neku radnu skupinu koja će obilaziti i provjeravati zajednice.

- Implicira li se to onima koji nisu u braku da moraju biti jer kako će se onda definirati zajednice muža i žene koje nisu bračne? - zapitao se Pupovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.