Obavijesti

News

Komentari 790

Čekala ga je 40 minuta: Naš se premijer ponaša neodgovorno

Čekala ga je 40 minuta: Naš se premijer ponaša neodgovorno
6

Ili ga je sujeta spriječila da normalno obnaša dužnosti ili Milanović nema što reći na sastanku o izlasku iz krize, komentirala je Grabar Kitarović nedolazak premijera

VIDEO

Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović u utorak, kako se i očekivalo, nije došao na sastanak na Pantovčak na koji ga je pozvala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Grabar Kitarović je Milanovića čekala 40 minuta i nakon toga je izvijestila novinare da se Milanović, kao ni itko od njegovih suradnika, nije ispričao zbog nedolaska niti je zatražio drugi termin.

- Ovakvo postupanje predsjednika Vlade u normalnim, demokratskim i uljuđenim državama je nezamisliv o. Takvim se ponašanjem dovode u pitanje institucije države i volja građana - rekla je Grabar Kitarović koja o razlozima nedolaska samo nagađa.

- Ili ga je osobna sujeta spriječila da normalno, odgovorno i uljuđeno obnaša svoje dužnosti ili gospodin Milanović zapravo nema što reći na sastanku o izlasku iz krize. Ne znam što je gore, jedno ili drugo - rekla je Grabar Kitarović.

Ponovila je da joj je želja bila da se zajedno sjedne za stol i da sa svim sudionicima u političkom životu nađe rješenje za izlazak iz krize.

- Milanoviću poručujem da interes države stavi ispred vlastitog interesa i da počne odgovorno obnašati dužnost predsjednika Vlade prema svim građanima. Građanima poručujem da ću raditi u interesu svih građana i da ću se brinuti o gospodarskom i socijalnom stanju u državi i da nikome, niti jednom pojedincu, neću dopustiti da iz vlastitog hira dovodi u pitanje ustavnopravni poredak u Hrvatskoj i smjer u kojem država ide. Vjerujem da mi možemo bolje - rekla je Grabar Kitarović i otišla na razgovor sa šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom koji je došao na sastanak, također na njezin poziv.

Pozvala čelnike svih stranaka

Podsjetimo, Grabar Kitarović je na konzultacije na Pantovčak pozvala čelnike svih stranka . U utorak u devet sati pozvala je i premijera te predsjednika SDP-a Zorana Milanovića no on nije došao . Na sastanak je došao šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Milanović je, pisali su ranije mediji, navodno prvo mislio da je sastanak zajednički odnosno da će na njemu biti svi predsjednici stranaka. No odlučio je da neće doći nakon što je saznao da su sastanci sazvani odvojeno.

Za utorak je Grabar Kitarović rezervirala termine za HDZ i SDP, a  u idućim bi danima trebala primiti i predstavnike ostalih parlamentarnih stranaka. Tako je poziv za sastanak u srijedu upućen HNS -u i HDSSB -u, a iz Ureda predsjednice je potvrđeno da će uslijediti i pozivi laburistima i SDSS -u za sastanke idući tjedan.

Najave da Milanović neće doći na Pantovčak, u ponedjeljak je u Karlovcu komentirala predsjednica koja je izjavila da premijeru treba dati "šansu da se urazumi".

Pokretanje videa...

24sata 02:39
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 790
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa