Obavijesti

News

Komentari 94

'Bitka' ljepotica za Gradsko vijeće: Mišura ušla, misica nije

'Bitka' ljepotica za Gradsko vijeće: Mišura ušla, misica nije
3

Šef šibenskog SDP-a Franko Vidović rekao je da građani u drugom krugu 'biraju između svjetla i tame'. Presudna bi mogla biti dva mandata Ante Gašperova Čače

VIDEO

U Gradsko vijeće Šibenika je kao osma na listi HDZ-a ušla i najljepša sportašica Olimpijskih igara u Londonu, košarkašica Antonija Mišura, a i tenor klape Maslina Branko Bubica koji je bio deveti. 

Mišura nije stigla slaviti u izbornom stožeru HDZ-a jer se u Dubrovniku s košarkaškom reprezentacijom priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo. Nakon prvenstva Mišura odlazi u francuski Toulouse za koji je potpisala ove sezone.

S druge strane, još jedna ljepotica, bivša misica Katarina Prnjak, koja je bila sedma na listi Loze - Nezavisne liste, nije prošla u Gradsko vijeće. 

Lista koju je izabrala nije ni prošla izborni prag.

SDP: Građani u drugom krugu biraju između svjetla i tame

Izborna bitka za Šibenik tek predstoji. Aktualni SDP-ov gradonačelnik dr. Ante Županović (36,79 posto) u prvom krugu je osvojio tek nešto manje glasova od HDZ-ovog protukandidata dr. Željka Burića (42,07 posto). Očekuje se teška kampanja za drugi krug.  

Šef šibenskog SDP-a Franko Vidović dao je to naslutiti i oštrim nastupom na konferenciji za novinare u ponedjeljak, gdje je rekao da građani u drugom krugu 'ne biraju između ove ili one koalicije nego između svjetla i tame'.  

- Građani biraju između ljetne pozornice na Sv. Mihovilu i guslara na Poljani. Između gusli i Terranea, banja, škole na Meterizama - rekao je Vidović, aludirajući na središnji predizborni skup HDZ-a u Šibeniku gdje je nastupao narodni pjesnik i guslar Dane Jurić. 

O sudbini Šibenika odlučit će kamiondžija Ante Gašperov

SDP-ovci kažu kako su sada u boljoj situaciji nego prije četiri godine i uvjereni su da će u drugom krugu pobijediti. Očekuje se oštra kampanja, ali puno će teže i oštrije biti u pregovorima za formiranje većine u gradskom vijeću. 

Naime, HDZ je u Gradskom vijeću osvojio najviše, 12 mandata, SDP devet, a nezavisne liste Stipe Petrine i Ante Gašperova Čače po dva mandata. Petrina je odmah rekao da s HDZ-om ne ide, a Ante Gašperov Čače se za sada ne želi izjašnjavati. 

- Građani su glasovali za moju listu jer je nezavisna. Mislim da bi bilo pošteno da ostane nezavisna do kraja - kaže Čače. Bez obzira na njegova promišljanja i želju da ostane nezavisan, činjenica je da će on određivati tko će imati većinu u Gradskom vijeću Šibenika. Šibenski kamiondžija, vlasnik Vučne službe Čače, odlučuje o sudbini Šibenika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...