Obavijesti

News

Komentari 729

'Boravak u Sheratonu stoji oko 45.000 kn, nije nikakav luksuz'

'Boravak u Sheratonu stoji oko 45.000 kn, nije nikakav luksuz'
3

Spremni smo predočiti i račune, rekla je Jureško Kero i dodala kako bi trebalo zakonski regulirati razdoblje od kraja izbora do inauguracije novog predsjednika

VIDEO

Voditeljica tima izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Jadranka Jureško Kero izvijestila je novinare kako će Ured predsjednice biti na Pantovčaku.

Smanjit će broj djelatnika i savjetnika

- Nakon što preuzme dužnost u dogovoru sa svim relevantnim službama odlučit će gdje i kako dalje. Broj djelatnika u Uredu predsjednika i savjetnika će se smanjit i - potvrdila je Jureško Kero, ali za koliko znat će se nakon sistematizacije.

Štednja na svim područjima: O svemu odlučuje predsjednica

No, tvrdi da će se štedjeti na svim područjima .

- Radi se nova sistematizacija što je potrebno učiniti i o tome odlučuje sama predsjednica. Sigurno je da će biti manje savjetničkih mjesta i da će se smanjiti broj djelatnika, a koliko to još ne znamo - rekla je Jureško Kero napominjući da će o svemu odlučiti izabrana predsjednica kada preuzme dužnost .

'Stručnjake će pitati za mišljenje, ali uvijek je njezina zadnja'

Napomenula je da Kolinda Grabar Kitarović dobro poznaje vanjsku politiku, društvene teme i politička događanja u zemlji te joj shodno tome sigurno neće trebati veliki broj savjetnika.

- Koristit će kao i tijekom kampanje stručnjake iz cijele Hrvatske. Bilo bi lijepo i čast da ih predsjednica zamoli za mišljenje, a uvijek je njezina odluka zadnj a - izjavila je Kero.

'Sheraton? Nije riječ o nikakvom luksuzu'

Osvrnula se i na napise o luksuznom predsjedničkom apartmanu u hotelu Sheraton te istaknula kako '' nije riječ o nikakvom luksuzu''.

- Troškovi boravka u uredu predsjedničkog apartmana su nešto manji od 45.000 kuna. Spremni smo predočiti i račune - rekla je Jureško Kero i dodala kako bi trebalo zakonski regulirati razdoblje od kraja izbora do inauguracije predsjednika.

Pokretanje videa...

24sata 04:54

'Markov trg je premalen za sve koji žele doći na inauguraciju'

Kazala je i da je lista gostiju na inauguraciji zaključena, ali je uvjerena da će se ona još nadopunjavati te da je Markov trg premalen za sve koji bi željeli doći.

- Prema sadašnjim informacijama, zbog sigurnosti će moći na Markovu trgu biti oko 1000 ljudi. Puno građana iz cijele Hrvatske želi doći na inauguraciju . Razmatraju se i opcije da građani budu na Cvjetnom trgu ili Trgu bana Jelačića, ali je želja da što više njih bude na Markovu trgu - rekla je Jureško Kero.

Pavić: Na kampanju smo ukupno potrošili 8,13 milijuna kuna

Glasnogovornik predsjednice Mladen Pavić rekao je kako će u utorak biti objavljeno financijsko izvješće za oba kruga predsjedničkih izbor te da će ga u srijedu poslati i DIP-u.

Kazao je kako su ukupni troškovi kampanje 8,13 milijuna kuna, od čega na donacije otpada 4,6 milijuna kuna,  a razliku od 3,5 milijuna kuna je platio HDZ.

- Riječ je o 640 donatora, uglavnom su to mali iznosi prikupljeni na donatorskim večerama - kazao je Pavić.

Pokretanje videa...

24sata 01:01
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 729
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa