Obavijesti

News

Komentari 189

Božo Petrov: Mi se nismo dali isprovocirati ni s jedne strane

Božo Petrov: Mi se nismo dali isprovocirati  ni s jedne strane
4

Ne bih razgovarao o uvjetovanjima, ne smatram niti da je SDP ni HDZ ni Most u bilo kakvoj situaciji da bilo što uvjetuje. Nema uvjetovanja i ucjena, rekao je Petrov

VIDEO

Božo Petrov nakon prekida sjednice ustvrdio je kako se odgovornost u ovom trenutku ne može prebacivati na Most, a volio bi, kaže, da se dvije velike stranke konačno dogovore i izglasaju predsjednika Sabora. Napomenuo je da je njihov prijedlog da se na to mjesto imenuje Roberta Podolnjaka bio privremeni prijedlog do formiranja Vlade. Navodi da se pregovori nastavljaju i da će se to i dogoditi. 

Na pitanje je li HDZ uvjetovao Mostu potporu Robertu Podolnjaku u zamjenu za podršku njihovih 15 zastupnika HDZ-ovoj vladi, čelnik Mosta odgovara:

- Ne bih razgovarao o uvjetovanjima, ne smatram niti da je SDP ni HDZ ni Most u bilo kakvoj situaciji da bilo što uvjetuje. Nema uvjetovanja i ucjena nego postoji dogovor. Nadam se da ćemo dogovor postići u idućih tjedan do dva - ustvrdio je.

Petrov je poručio i da se Most ne nada novim izborima niti ih priželjkuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi danas stojimo mnogo bolje po prema anketama nego za vrijeme izbora. Kada bi se oni ponovili vjerujem da bi postigli bolji rezultat, ali on nama ne treba. Znači mi ne priželjkujemo nove izbore, želimo da se Sabor konstituira i formira Vlada, ali ne na način kako se ovih dana predlaže - izjavio je. 

Petrov je ponovio da su u Mostu bili iznenađeni brzinom sazivanja prve sjednice Sabora. Napomenuo je da ova situacija neće utjecati na daljnji razvoj situacije.

- Mi se nismo dali isprovocirati niti svim onim događajima oko Mosta koji su postojali prvi tjedan iako smo imali alibi prikloniti se bilo kome. Mi nećemo dopustiti da se na bilo kakav način Most isprovocira niti s jedne niti druge strane. Želimo ostati politički korektni i razgovarati s jednom i drugom stranom i pokazati građanima da barem jedna stranka može biti dosljedna - zaključio je. 

"Pretpostavili smo da bi moglo doći do ovakvih problema"

Ivan Lovrinović kaže da smatra da je prije konstituiranja Sabora trebalo ostaviti dovoljno vremena da se na političkoj sceni provedu konzultacije.

Lovrinović kaže da su pretpostavljali da bi moglo doći do ovakvih problema.

- Osjetili smo to jučer u razgovorima. Glavni problem je bio manjak vremena za političke konzultacije - rekao je. Obzirom da je prije spomenuo da je jasno sada tko hoće konsenzus novinari su inzistirali da pojasni na koga to misli. 

- Nije bitno to nego je bitno da Most to hoće. Mi ćemo sada nakon ove novonastale situacije održati sjednicu i raspravljati vidjeti što dalje - dodao je. 

Robert Podolnjak je rekao kako i dalje traže konsenzus jedne i druge strane. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor