Obavijesti

News

Komentari 54

Čačić se i dalje nada suradnji s Linićem, Kosor, Josipovićem

Čačić se i dalje nada suradnji s Linićem, Kosor, Josipovićem
4

Radimir Čačić tvrdi da su još uvijek sve opcije otvorene i kako ne treba vjerovati svemu što novinari pišu, mada su ga javno ''otkantali'' i Jadranka Kosor i Josipović

VIDEO

Šef reformista Radimir Čačić optužio je danas Vladu kako svojom politikom nečinjena ozbiljno ugrožava projekte izgradnje termoelektrane na ugljen Plomin C.

Otpor lokalnog stanovništva i više glasova protiv nego za ovaj projekt, posljedica je inertnosti Vlade koja nije dovoljno i kvalitetno iskomunicirala sve benefite ove strateške odluke i investicije za hrvatsko gospodarstvo u cjelini budući da se radi o investiciji koja  kroz dvadesetogodišnji period direktno utječe na povećanje BDP-a po stopi 0,5 posto svake godine. 

Također, Vlada je propustila pružiti jasnu sliku građanima Istre o benefitima projekta za lokalno stanovništvo kroz više od 20 ugovora koji se odnose na ulaganja u infrastrukturu, vrtiće, socijalne programe, na koje se Vlada obvezala, a koji također nisu realizirani niti započeti. Da je to učinjeno i otpor lokalne zajednice bio bi manji jer bi građani jasno uvidjeli koristi i kvalitete projekta, rekao je u subotu Čačić prije početka Središnjeg odbora Reformista u zagrebačkom hotelu Internacional.

Istovremeno, ističe Radimir Čačić, Vlada šalje poruku: "Spasili smo brodogradnju, spasit ćemo i Petrokemiju". 

- To je primjer kako politika svoje pogreške pokušava pretvoriti u prednosti. Činjenica je da je brodogradnja spašena po jasnom modelu, u skladu s onime što je tražila i Europska unija, u čemu sam i sam sudjelovao. Međutim, Petrokemija je potpuno drugi slučaj. Naime, još 2012. godine mogli smo privatizirati Petrokemiju uz prihod od 150 milijuna eura za proračun i jasnu garanciju zainteresiranog ulagača o daljnjim investicijama u tehnologiju, ekologiju i razvoj. Vlada to nije učinila, iako sam tada obavio razgovore sa zainteresiranim partnerima. Umjesto toga, u međuvremenu su u Petrokemiju uložena velika sredstva, a danas će se privatizirati na način da partneri koji ulaze u Petrokemiju svoja potraživanja pretvaraju u vlasništvo, bez daljnje garancije investicija. To je način na koji odgovorna Vlada ne može i ne smije postupati - zaključio je Radimir Čačić.

Radimir Čačić i dalje tvrdi kako postoji interes za suradnju Reformista s DC-om, Novim valom Ljube Jurčića, Nacionalnim forumom Nikice Gabrića, ali i s bivšom premijerkom Jadrankom Kosor, bivšim predsjednikom RH Ivom Josipovićem i bivšim ministrom financija Slavkom Linićem.

Predsjednica Središnjeg odbora Reformista, Sandra Herman, ovom je prilikom najavila teme današnjeg Središnjeg odbora Stranke. Uz analizu političke i gospodarske situacije u zemlji, na Središnjem odboru bit će predstavljena i dva nova regionalna Saveza Stranke, prezentirani rezultati i ciljevi, a održat će se i predavanje na temu korištenja EU fondova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...