Obavijesti

News

Komentari 45

Davor Bernardić za 24sata TV: Milanović me zvao i čestitao mi

Davor Bernardić za 24sata TV: Milanović me zvao i čestitao mi
4

Davor Bernardić odnio je uvjerljivu pobjedu na izborima za čelnika zagrebačkog SDP-a u nedjelju. Iza sebe je ostavio ministre Miranda Mrsića i Gordana Marasa

VIDEO

Davor Bernardić odnio je uvjerljivu pobjedu na izborima za čelnika zagrebačkog SDP-a u nedjelju. U utrci za šefa zagrebačke organizacije stranke iza sebe je ostavio ministre Miranda Mrsića i Gordana Marasa.

Dan nakon izborne pobjede gostovao je u vijestima 24sata TV-a.

Rekao je da se prije nekoliko trenutaka čuo s premijerom Zoranom Milanovićem. Čuli su se kratko i premijer mu je samo uputio čestitku. 

- I to je to - rekao je Bernardić i dodao da se s premijerom redovito vidi i kontaktira.

- Odnos treba biti partnerski. Što je odnos u stranci bolji to je veća korist i za SDP i za građane. Uvijek ću inzistirati na dijalogu jer je to jedini put -  zaključio je Bernardić.

Naglasio je kako je vjerovao u podršku zagrebačkih socijaldemokrata i da ga je njihova podrška nosila zadnje četiri godine. Na pitanje misli li da je njegov izbor zapravo referendum članova SDP-a i početak kraja Zorana Milanovića rekao je kako su zagrebački SDP-ovci prije svega birali 'za'. 

- Birali su afirmativno, za demokratizaciju. Naš program nije usmjeren protiv nikoga i poduzimam nužne korake potrebne da bi nam građani dali povjerenje na idućim lokalnim izborima - rekao je i dodao da prije toga treba osigurati pobjedu i na parlamentarnim izborima.

Bernardić sa strankom planira raditi na strategiji Zagreb 2020 koja je proizašla iz SDP-a i omogućiti mladim ljudima da ostanu u Hrvatskoj. Osim toga, želi pozicionirati Zagreb kao novu zvijezdu Europe. 

'Nema govora o raspuštanju ogranka'

Na pitanje misli li da bi moglo doći do raspuštanja ogranka rekao je kako misli da su svi na istom zajedničkom cilju, a to je, tvrdi, cilj boljeg života, te o raspuštanju nema govora.

Bernardiću je pobjedu odmah nakon objave rezultata čestitao predsjednik Ivo Josipović s kojim je, kaže, u prijateljskim i partnerskim odnosima. Milan Bandić još mu nije uputio čestitke, ali vjeruje da će to napraviti kada se sretnu na sjednici Gradske skupštine u četvrtak.

Ne slaže se s izbacivanjem Aleksandre Kolarić

Mišljenja je da u SDP-u treba biti mjesta za ljude poput Davorka Vidovića, kojeg je opisao kao zaslužnog socijaldemokrata, jer su političari poput njega snaga SDP-a.

Također, njegov osobni stav kao člana SDP-a je da se Aleksandru Kolarić ne treba izbaciti iz stranke i uvijek će, tvrdi, braniti svačije pravo na izražavanje mišljenja. 

Vlada im može puno pomoći kada je u pitanju Zagreb

Mislim da Vlada može puno pomoći kad je u pitanju Zagreb, a jedan od projekata na kojem očekuje suradnju više strana je izmještanje željezničkog kolodvora. 

Stranka se, tvrdi, prije svega mora otvarati i demokratizirati, a u tome im mogu pomoći uglednici, profesori, ljudi afirmirani u poduzetništvu ili svojoj struci.

- Proces demokratizacije i otvaranja se mora nastaviti. Povjerenje možete dobiti ako ste otvoreni i ako se ne bojite ničijeg mišljenja i stava - rekao je i dodao da će zagrebački SDP kroz svoje vijećnike i Gradsku skupštinu slušati i primati građane.

Najvažniji projekt je pobjeda na izborima

Na pitanje što će poraz značiti za ministre Mrsića i Marasa rekao je da oni prije svega nisu kandidati za druge funkcije u zagrebačkom SDP-u, a misli da je najvažniji zadatak da zajednički surađuju na najvažnijem projektu - to je pobjeda na parlamentarnim izborima za dvije godine.

Dodao je kako ministri Maras i Mrsić vode svoje resore i to nema veze s podrškom zagrebačkog SDP-a. 

- Naravno nikad nije svejedno kakav rejting ostavite - dodao je Bernardić koji je uvjeren kako je SDP najjača stranka u Zagrebu, a tako mora i ostati. 

- Okrenuti smo budućnosti, volim pričati pozitivne stvari i one koje treba napraviti. Ne volim se osvrtati ni na koga, okrenut ćemo se budućnosti. Taj put je teži jer nekad vas se ne čuje, no mislim da je politika ozbiljan posao i dalje ćemo biti uporni -  zaključio je.

Više se ne planira skidati

Na kraju je priznao kako skidanje s protukandidatima na jednom od unutarstranačkih sučeljavanja nije bila dobra ideja.

- Iskreno, ne bih više ponavljao takav nastup - rekao je. 

>> Mrsićeva ideja: SDP-ovci se u Zagrebu skinuli pred publikom

Odnio uvjerljivu pobjedu - osvojio 64 posto glasova

Iako se uoči izbora nagađalo da će zagrebački SDP čelnika dobiti tek u drugom krugu, koji je bio najavljivan za nedjelju 27. listopada, Bernardić je već jučer odnio pobjedu osvojivši čak 64,52 posto glasova. Ministar Mirando Mrsić dobio je potporu 21,6 posto SDP-ovaca koji su izašli na izbore, a ministar Gordan Maras osvojio je tek 13,87 posto glasova. 

I dok je nakon objave rezultata Bernardić zahvalio članovima stranke što su vjerovali u njega zadnje četiri i pol godine i što mu vjeruju i dalje, ministar Mirando Mrsić izrazio je nadu da će predsjednik gradske organizacije ipak raditi drugačije nego je radio u proteklom mandatu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica
Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.