Obavijesti

News

Komentari 801

Dio australske dijaspore tvrdi: Zoran Milanović je ‘Titov lutak’

Dio australske dijaspore tvrdi: Zoran Milanović  je ‘Titov lutak’
2

Manji dijelovi radikalnih hrvatskih emigranata u Australiji pripremaju prosvjede tijekom posjeta premijera Zorana Milanovića. Prosvjede su prijavili u tri grada

VIDEO

Nakon što je sletio u Sydney, hrvatskog premijera nisu dočekali prosvjedi, no čini se da pravaški raspoloženi dijelovi emigracije nisu odustali od njih.

Darryl Darko Oreč, hrvatski emigrant iz Đurđenovca u Slavoniji - jedan od organizatora demonstracija, body-builder i bivši aktivist Paragina HSP-a 1861.- sprema demonstracije pred Sveučilištem Macquarie. Skup je davno prijavljen policiji, a portal Boka Cro press piše da će biti masovan.

U intervjuu Boka Croppressu Oreč tvrdi da je Milanović bahat, bezobrazan i nesposoban te, kao takav, među australskim Hrvatima nepoželjan.

'Milanović ruši jedinstvo iseljene Hrvatske'

Na Milanovićev je račun izrekao niz teških optužbi - da ruši jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske, da narušava hrvatski suverenitet, da je antidemokratski raspoložen, da gura zakon o životnom partnerstvu, a vlast već pretvara u diktaturu.

Oreč svoju kolekciju zamjerki na Milanovićev račun završava nepristojnom porukom koju je očito prepisao od bosanske redateljice Jasmile Žbanić - “Milanoviću, marš iz Australije”.

Iz dijela transparenata koje su prosvjednici već odavna pripremili, vidi se da ga dio emigracije u Australiji smatra “Titovim lutkom”, “komunistom” i antihrvatom. Prosvjedi su najavljeni u tri grada, Sydneyu, Canberri i Melbourneu. Prijavljeni su policiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 801

VIDEO

Užas kod studentskog doma u Zagrebu, jedan mrtav: 'Udario ga je auto, nije mu bilo spasa'
TRAGEDIJA NA CESTI

Užas kod studentskog doma u Zagrebu, jedan mrtav: 'Udario ga je auto, nije mu bilo spasa'

Jedan čovjek je mrtav u naletu automobila nedaleko studentskog doma u Zagrebu. "Hitna je jako brzo stigla, ali nije mu bilo spasa", ispričao nam je Zagrepčanin koji je svjedočio stravičnoj nesreći

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?
NESREĆA U STUPNIČKOM OBREŽU

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?

Riječ je o padu sportskog aviona koji je prevozio padobrance na uvježbavanje skokova s padobranom za natjecanje
Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka
VREMENSKA PROGNOZA

Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka

Do kraja tjedna očekuje nas nestabilno vrijeme, s kišom i grmljavinom. Na snazi je i žuti meteoalarm za dvije regije zbog nevremena