Obavijesti

News

Komentari 155

"Moj jedini uzor na zemlji je moja mama, a na nebu Bog"

"Moj jedini uzor na zemlji je moja mama, a na nebu Bog"
3

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u četvrtak gostovao u emisji "60 minuta s Tihomirom Ladišićem". Govorio je o tome zašto je otišao iz SDP-a te o kampanji

VIDEO

Nisam pristao na predizborno sučeljavanje jer nisam htio gubiti vrijeme, rekao je u četvrtak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u emisiji "60 minuta s Tihomirom Ladišićem".

- Ovo nije natjecanje u bacanju blatom i tko će dalje pljunuti. Nisam ja maneken i neću vam nabijati impulse, ja radim svoj posao. Ja u 13 godina nisam o nikome ružnu riječ rekao. Nikada nisam išao ispod pojasa ni ispod crte. Nisam ni jedno sučeljavanje suparnika gledao, gledali su moji prijatelji i rekli su mi da to izgleda na cirkus, a ja ne želim sudjelovati u cirkusu - rekao je Bandić.   

Bandić je govorio i o razlozima razilaženja s SDP-om. 

- Sve sam ih za rukice doveo i Milanovića i Ostojića. Gradio sam taj SDP kada nas je u Zagrebu bilo samo 168. Bio sam prvi suradnik Račana. Iz SDP-a sam izašao jer se nisam slagao s vodstvom. U jesen 2009. sam na predsjedništvu tražio da se provede anketa među SDP-ovim uglednicima o tome tko se može kandidirati za predsjednika i tražio sam da stranka stane iza toga tko bude izabran. No ta anketa nikada nije realizirana. I zato sam otišao i kandidirao se za predsjednika države sam, sam protiv svih i dobio sam 40 posto. Vidite kako Bog zatvara krug - rekao je Bandić.   

Za sebe je rekao da nije običan, nego da je poseban te je naglasio kako mu uzori u gospodarskom smislu nisu ni Milanović niti Karamarko.

- Moj jedini uzor na zemlji je moja mama, a na nebu Bog - rekao je Bandić. 

Nije mu se svidjelo niti pitanje o tome da ga neki uspoređuju sa Željkom Kerumom. 

- Ne znam tko me uspoređuje s Kerumom, ja nisam Kerum, ja sam Milan Bandić - rekao je.

Na funkciji 13 godina

Bandić je naglasio da je on 13 godina na funkciji i da 13 godina nije išao na godišnji. 

- Volim ovaj posao, ja živim taj posao, živim socijaldemokraciju dok je oni (SDP, op.a.) zagovaraju - rekao je Bandić i naglasio kako dnevno radi i po 16 i 18 sati. 

Milan Bandić je govorio i o projektima. Na pitanje koji projekt je obećao, ali nije ispunio, malo se zbunio.

- Sad ste me zatekli - rekao je Bandić i nakon kratkog razmišljanja rekao kako Dinamov stadion nije napravio iako je obećao. 

O Gradskoj skupštini je kratko rekao kako su oni destrukcija, umjesto gradnje.

- Ja ne znam rušiti i ne znam pljuvati. Gradska skupština ide protiv mene, idu protiv projekata samo zato što sam ih ja predložio - rekao je Bandić. 

Rekao je i kako se mandata nauživao i kako sad samo želi da iza njega nešto ostane. Naglasio je da će ga građani pamtiti po mnogo projekta i siguran je da će mu građani na predstojećim lokalnim izborima opet ukazati povjerenje.

"Htjeli su me isprovocirati, ali nema šanse" 

O Građanskoj akciji je rekao kako su to ljudi sumnjive prošlosti s kaznenim prijavama.

- Htjeli su me isprovocirati, ma nema šanse, imam jako dobre živce, nema šanse da me dignu u zrak - rekao je Bandić o Građanskoj akciji. Na pitanje koliko je kaznenih prijava podneseno protiv njega Bandić je rekao:

- Ne znam koliko je kaznenih prijava podneseno protiv mene. No, niti jedna nikada nije prihvaćena i to je jedino bitno. 

Izjavu Rajka Ostojića da je "Bandić bio grijeh SDP-a", Bandić je komentirao sljedećim riječima:

- Imaju krive PR stručnjake, mislili su da će dobiti s tim. Ali pitajte njih što su pod time mislili, ja ne mogu ući u njihov mozak. Da mislim njihovom glavom, ja ne bih mogao biti gradonačelnik. 

Rekao je i kako je njegov stožer podnio prijavu protiv Ostojića i da bi bilo dobro da GONG provjeri da li su mrtve duše potpisivale za Ostojića.

- To radi pravna služba mog stožera, ja se time ne bavim, kaj god, nemam ja vremena za to - rekao je Bandić. 

Rekao je kako će u kampanji za gradonačelnika potrošiti do 100.000 kuna, a za listu do 700.000 kuna. No, pozvao je sve donatore koji mu žele uplatiti novac da ih uplate u humanitarne svrhe odnosno za ljude oboljele od moždanog udara te za udrugu za školovanje pasa vodiča. 

"Smanjiti prirez u Zagrebu je kao skočiti sa 17. kata i očekivati da ćeš ostati živ"

O smanjenju prireza u Zagrebu Bandić je rekao:

- Znate kad se najviše laže, u tri situacije u životu, prije ženidbe, prije izbora i poslije lova. Zadržati razinu davanja iz proračuna koja jesu i ne zaustaviti razvoj grada, a smanjivati prirez je ravno skoku s nebodera s Jelačić placa sa 17. kata na glavu i očekivati da ćete ostati živi. To je neozbiljno i neodgovorno, i to može zagovarati samo onaj koji nikada neće obnašati vlast u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"