Obavijesti

News

Komentari 294

Petrov: Naš uvjet za suradnju je provedba paketa reformi

Petrov: Naš uvjet za suradnju je provedba paketa reformi
16

Teško mi je sakriti radost nakon prvih rezultata. Ipak, nisam ni malo iznenađen. Čvrsto sam vam vjerovao, baš koliko ste i vi nama - napisao je Božo Petrov

VIDEO

Članovi Mosta nezavisnih lista pod vodstvom Bože Petrova prve rezultate koje im u u Saboru daju čak 19 mjesta dočekali su s velikom euforijom.

- Teško mi je sakriti radost nakon prvih rezultata. Ipak, nisam ni malo iznenađen . Čvrsto sam vam vjerovao, baš koliko ste i vi nama! - napisao je Božo Petrov na Facebooku nakon objave izlaznih anketa.

Nakon objave prvih rezultata iz DIP-a Petrov se obratio javnosti:

POGLEDAJTE VIDEO: Petrov se obratio javnosti

Pokretanje videa...

24sata Video 00:32

- Izašli ste samo radi nade da će vaš glas biti glas za jednu ljepšu uređeniju Hrvatsku. Zemlju u kojoj nećete morati bojati onoga što bi se moglo dogoditi sutra. I vi imate pravo tražiti da se oni koji ste birali odreknu politikanstva da se podrede javnom interesu. Dali smo riječ , a onda bi to trebali značiti odgovornost. Neminovno će biti potrebno donijeti bolne odluke . Bitno je baviti se javnim i zaboraviti privatno. Danas imamo jedinstvenu priliku za to. Nade i očekivanja ljudi položene u nas mi ne smijemo izdati. Prema svakom od nas neka građani budu oštri i neka mu ne daju mir ako pokuša izigrati ono do čega je danas držao - poručio je Petrov.

Grgur Žučko/PIXSELL

Petrov je dodao kako će pristupiti svima koji su voljni pregovarati i vidjeti što nude. Rekao je kako ga još nitko od čelnika velikih stranaka nije zvao. Izrazio je uvjerenje i kako članovi Mosta neće izigrati izjavu o neulasku u koaliciju s HDZ-om ili SDP-om:

- Ne mogu vjerovati da bi bilo tko od nas bio spreman izdati naše ljude i ono što je do danas tvrdio - naglasio je Petrov.

I Drago Prgomet koji je bio kandidat mosta u I. izbornoj jedinici obratio se javnosti poručivši da je pobjednik ovih izbora upravo Most:

- Rezultati su vrlo jasni, Most je pobjednik ovih izbora . Želimo preuzeti odgovornost za budućnost ove zemlje. Mi želimo ozbiljne promjene u ovom društvu. Ne želim spekulirati o bilo čemu. Onaj tko želi razgovarati s nama može razgovarati o načelima promjena - rekao je Prgomet ne odgovorivši konkretno na pitanje je li istina da su ga zvali iz HDZ-a i nudili mu poziciju šefa Sabora.

Dodao je kako su spremni preuzeti odgovornost za vođenje zemlje i za provođenje reformi i promjena pa makar ih to koštalo nestanka s političke scene. Prgomet kaže i kako mu je dosad na mobitel stiglo "700 poruka":

- Nisam ih stigao sve pročitati - rekao je Prgomet.

Stipe Petrina izrazio je nadu da će Hrvatska zaploviti boljim vodama:

- Ja ne bih koalirao ni sa HDZ-om ni SDP-om. Zalagat ću se da saborski zatsupnici imaju plaću onoliku koliku su imali kad su ušli u Sabor - rekao je Stipe Petrina, kandidat Mosta u 9. izbornoj jedinici dodavši da ne bi prihvatio ministarsku poziciju jer je za to prestar.

POGLEDAJTE VIDEO: Euforija u stožeru Most-a

Pokretanje videa...

24sata Video 00:23

- Most, most - čulo se skandiranje u zagrebačkom restoranu RougeMarin u kojem oni dočekuju izborne rezultate.

Sada je jasno da će Most vjerojatno biti tražen koalicijski partner i za desnicu i za ljevicu no Most je i kod javnog bilježnika ovjerio obećanje da neće koalirati ni sa HDZ-ovom ni sa SDP-ovom koalicijom.

-  Moram reći da je ovaj rezultat pomalo neočekivan, računali smo na 9 do 12 mandata. Pričekat ćemo službene rezultate - rekao je Ivan Lovrinović iz Mosta. Dodao je kako je sada jasno da bez Mosta u Hrvatskoj više nitko neće moći ništa odlučivati. Na pitanje kome su ideološki bliži, SDP-u ili HDZ-u, Lovrinović je rekao:

. HDZ i SDP su za nas ista stranka tj. dvije frakcije iste stranke. Ne želimo trgovati, ono što je Petrov potpisao tu je sve jasno. O svemu ćemo razgovarati sutra - rekao je Lovrinović.

Ivan Kovačić iz Mosta opovrgnuo je napise nekih medija da je HDZ njihovom Dragi Prgometu ponudio mjesto predsjednika Sabora.

U Mostu su već počeli računati mogu li osvojiti još pokoji mandat pogotovo u 6. izbornoj jedinici. Stožerom se prolomila i pjesma:

- Ovaj most lijep je baš, volimo ga on je naš!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 294
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...