Obavijesti

News

Komentari 55

Glavna vijest u Saboru bila je pretraga domova braće Mamić

Glavna vijest u Saboru bila je pretraga domova braće Mamić
7

Jovanović je na svom mobitelu vijest pokazivao kolegama očito vidno zadovoljan. Dok je bio ministar obrazovanja najavljivao je borbu protiv korupcije i kriminala...

VIDEO

Glavna vijest u Saboru danas bila je pretraga kuće braće Mamić kao rezultat akcije koju je Uskok pokrenuo protiv braće Mamić zbog sumnji u utaju poreza. 

Saborski zastupnik Željko Jovanović (SDP) na svom mobitelu vijest je pokazivao kolegama očito vidno zadovoljan. Podsjetimo, Jovanović je u vrijeme dok je sjedio u fotelji ministra obrazovanja najavljivao borbu protiv korupcije i kriminala u sportu te "isušivanje močvaru blata i nemorala koji se uvukao u hrvatski sport". Zdravka Mamića naveo je dijelom te močvare koju treba isušiti. 

Đakovo treba rodilište

Sjednica je tradicionalno započela stankom. Ivan Drmić (HDSSB) upozorio je da prijedlog nove mreže javnih zdravstvenih ustanova nepravedan, netransparentan te da ide na štetu građana Slavonije i Baranje. Resornom ministru poručio je da se građani Đakova neće pomiriti da ponovo budu građani drugog reda te da može očekivati bunt kojim će se boriti protiv predložene mreže zdravstvenih javnih ustanova.

- Đakovu izvolite otvoriti rodilište. Ne mora to biti rodilište sa centralom u Đakovu, to može biti vanbolnički centar u sklopu osječke ili našičke bolnice, s tim ste riješili i problem kadrova. Tehnološki je to rodilište bilo solidno opremljeno, ne treba još puno novaca da se uloži u to. Vremena puno nema. Pozdravio bih i premijera i poruči mu da su u Slavoniji i Baranji zabrinuti za njegovu ruku jer je u predizbornoj kampanji 2011. godine govorio ako zapostavi interese stanovnika tog kraja da će mu se osušiti ruka. Ima ljudi koji u Slavoniji i Baranji vjeruju da se s takvim stvarima nije šaliti i ozbiljno su danas zabrinuti za ruku našeg premijera - poručio je.

Gdje će se liječiti najteži bolesnici? 

Željko Reiner (HDZ) upozorio je da se sada, kada je daleko od očiju Sabora i javnosti donesena ta mreža zdravstvenih javnih ustanova i kada se počela provoditi da se suočavamo sa nizom problema. 

- Smanjenje bolničkih kapaciteta u smislu smanjenja bolničkih postelja, posebice ako je ono jednako primijenjeno u vrhunskih sveučilišnih bolnica, kliničkih bolničkih centara kao i u najmanjim županijskim bolnicama otvara cijeli niz vrlo ozbiljnih pitanja. Postavlja se pitanje gdje će se liječiti najteži bolesnici? Hoćemo ih sve slati u inozemstvo pa trošiti neusporedivo više novaca? Da li to želimo - upitao je Reiner. 

'Upropastit ćemo hrvatsko selo'

Petar Baranović (Reformisti) upozorio je na problem neplaćanja na vrijeme što može imati ozbiljne posljedice za ovu zemlju i za njen poljoprivredni sektor, a radi se o nastavku prakse neplaćanja na vrijeme. 

- Najveći igrači u trženju poljoprivrednih proizvoda u otkupu proizvoda hrvatskih seljaka i dalje se smiju u brk Saboru, zakonodavstvu i dalje upropaštavaju hrvatskog seljaka, ostvaruju značajne profite ignorirajući zakone RH i sustavno uništavajući poljoprivredni sektor vrlo direktno. Mnogi krupni otkupljivači ucjenjuju hrvatske seljake da predaju robu po dampinškim cijenama i to što im na taj način otkupe plaćaju im sa više tjedana i više mjeseci zakašnjenja - naveo je Baranović. 

Upozorio je da, ako se ne uvede disciplina plaćanja u poljoprivrednom sektoru da hrvatsko selo neće imati daha da povuče sredstva iz EU. 

- Desit će nam se šteta, blamaža i upropastit ćemo hrvatsko selo. Dužni ste bez bilo kakve kalkulacije, počevši od najkrupnijih jer oni su najgori, doslovno ucjenjuju seljake ako će im platiti robu da aneksima prihvate spuštanje čak i ugovorene cijene. Dosta je bilo batinanja malih, imate kičme i hrabrosti, krenite sređivati ovu zemlju, krenite od najvećih koji krše zakon u trženju poljoprivrednih proizvoda i kod najvećih igrača. Spašavajte hrvatskog seljaka to vam je dužnost - poručio je Baranović nadležnim ministarstvima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa