Obavijesti

News

Komentari 36

'Zen' Milanović: Vlast kvari i stvara imperijalnu oholost

'Zen' Milanović: Vlast kvari i stvara imperijalnu oholost
12

Predsjednik SDP-a u uvodnom govoru na Glavnom odboru stranke rekao je da ga boli gledati prosvjede radnika privatnih tvrtki jer oni nemaju ništa pa ni svoju plaću

VIDEO

Članovi SDP-a okupili su se na Glavnom odboru stranke na kojem su razgovarali o datumu održavanja unutarstranačkih izbora. Prema Statutu stranke izbori za vodstvo se raspisuju u roku od 90 dana od službenog proglašenja rezultata parlamentarnih izbora.

Na uvodnom dijelu sjednice Glavnog odbora članovima se obratio predsjednik Zoran Milanović.

U zadnjih deset godina, a možda i duže bili smo ispred svih. Time ne želim nikoga uvrijediti, ali vidimo što se događa kad se stranke vode autoritarno. Svi se okrenu jedni protiv drugih, rekao je Milanović 

- Imamo odgovornost za državu kao stranka na vlasti, ali i odgovornost za demokratsku stranku. U zadnjih deset godina, a možda i duže bili smo ispred svih. Time ne želim nikoga uvrijediti, ali vidimo što se događa kad se stranke vode autoritarno. Svi se okrenu jedni protiv drugih, rekao je Milanović u uvodnom govoru, aludirajući na unutarstranačke izbore u HDZ-u. 

Naglasio je da je SDP uvijek bio avangardan, progresivan i racionalan. Rekao je da moraju biti svjesni da vlast kvari i stvara imperijalnu oholost. Istaknuo je ulogu Ivice Račana u stvaranju SDP-a koji je, kako kaže, najjača stranka u Hrvatskoj. Spomenuo je i hrvatsku ulogu u Europskoj uniji. 

- Mali smo i moramo se specijalizirati i odrediti prioritete. Ne možemo biti dobri u svemu. Važna je i suradnja s državama koje su nam slične i s kojima ćemo se razumjeti, a to su Slovenija, Bosna i Hercegovina i Mađarska, rekao je Milanović.

Brodogradilišta moraju početi zarađivati

Osvrnuo se i na problem brodogradilišta te rekao kako ih moramo sačuvati kao dio svoje tradicije, ali i da moraju početi zarađivati. Priznao je da taj problem mora riješiti Vlada.

- Moramo biti odlučni i ne stvarati presedane. Na nama je da očuvamo hrvatski socijalni model, rekao je predsjednik SDP-a komentirajući prosvjede radnika privatnih tvrtki. Dodao je da ga boli kada to gleda jer ti ljudi nemaju ništa osim svoje plaće, a nemaju ni nju. 

- Najčešće je naš posao kao Vlade odrediti što je bitno, a što nije, zaključio je Milanović.  

Komadina će se kandidirati za potpredsjednika

Članovi SDP-a predsjednika će birati 12. svibnja, a sve druge ogranke stranke, potpredsjednike, predsjedništvo i Glavni odbor će birati na konvenciji 2. lipnja. 

Glavni odbor će tražiti od predsjedništva analizu statuta stranke kako bi utvrdili treba li se sadašnja organizacija mijenjati s obzirom na to da je SDP sada na vlasti.

Sastanak predsjedništva trebao bi biti idući tjedan. 

- Na neposrednim i tajnim izborima za predsjednika ili predsjednicu stranke može se kandidirati svaki član SDP-a koji skupi dovoljan broj potpisa. Naravno osim onih koji nisu platili članarinu, rekao je predsjednik Glavnog odbora Josip Leko.

Na pitanje koliko će koštati izbori i konvencija Leko je odgovorio da izdaci ne bi trebali biti visoki. 

- Na konvenciji će biti oko 2300 delegata, a predsjedništvo i tajništvo će pronaći lokaciju, rekao je Leko.

Ministar Komadina najavio je svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke.

- Ekipa je dobila izbore i takva ekipa se ne mijenja, ali svatko se ima pravo kandidirati, rekao je Komadina koji se u ponedjeljak vraća na posao nakon zdravstvenih problema zbog kojih je jedno vrijeme proveo u bolnici. Rekao je da se osjeća bolje. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe