Obavijesti

News

Komentari 175

Grabar Kitarović: Sve su to nagađanja, ali imam podršku

Grabar Kitarović: Sve su to nagađanja, ali imam podršku
2

Pantovčak tiha želja? Pomoćnica glavnog tajnika NATO-a Kolinda Grabar Kitarović za predsjedničke izbore kaže: "Ne mogu predvidjeti što donosi budućnost"

VIDEO

Pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za diplomaciju Kolinda Grabar Kitarović gostujući u emisiji “60 minuta” rekla je da su joj jedinoj u NATO-u unaprijed ponudili produžetak ugovora, no njeno “srce kaže Hrvatska”. 

Iako u rukavicama dala je naslutiti da je spremna na povratak hrvatskoj politici: “Rad u NATO-u za mene je izazov i jako volim taj posao. Srce mi kaže Hrvatska, ali prerano je o tome govoriti.” 

Ispričala je kako se sama borila za poziciju u NATO-u gdje politici nije bilo mjesta. Kroz posao je, kaže, svakodnevno učila i čitala puno knjiga o upravljanju ljudima te prošla niz seminara. Smatra da nije vrijeme za političke špekulacije o budućem predsjedniku Hrvatske i kandidatima za nadolazeće europske parlamentarne izbore jer kaže: “Treba se baviti građanima koji se bore za goli život”.

- Što budućnost donosi ne mogu predvidjeti, a to me i prošlost naučila. Ono što želim vidjeti je tu viziju za građane, bolji život u boljoj Hrvatskoj - istaknula je Grabar Kitarović. 

Na pitanje hoće li biti nositeljica liste HDZ-a za europske izbore, Grabar Kitarović rekla je kako postoje razne tehničke mogućnosti da se kao pomoćnik u NATO-u angažira u domaćoj politici. 

- Ipak, ono što čitate u medijima su više manje nagađanja, ali ne mogu reći da mi članovi stranke ne prilaze i ne iskazuju podršku - rekla je. 

'Hrvatskoj nedostaje optimizma'

Kazala je kako nismo dovoljno dobro iskoristili ulazak u članstvo u EU. Istaknula je kako stranci Hrvatsku doživljavaju mnogo bolje nego što je doživljavaju građani i smatraju kako Hrvatskoj nedostaje otvorenosti, ali i optimizma

- Ni jedan problem nije takav da se ne bi mogao riješiti, ali onda se treba koncentrirati i raditi na rješavanju ključnih problema, a to su razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. To su stvari koje su ljudima važne - rekla je.

'Milanovića se sjećam s početka '90-ih'

Ispričala je kako se sjeća Zorana Milanovića s početka '90-ih, kada su zajedno radili u ministarstvu vanjskih poslova. 

- Sjećam se kad je došao na svoj prvi razgovor. Nije došao kod mene već kod zamjenika ministra. Zoran je dobio taj posao. Korektno smo surađivali, tu i tamo otišli bi i na ručak - rekla je i dodala kako ga je nekoliko puta srela na međunarodnim skupovima, od kada je postao premijer. 

- Razmijenili bismo poneka mišljenja i iskustva, ali to nikad nisu bile dnevno političke teme - kazala je Grabar Kitarović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.