Obavijesti

News

Komentari 276

Branko Grčić: 'Nema zapreka za formiranje tripartitne vlade'

Branko Grčić: 'Nema zapreka za formiranje tripartitne vlade'
3

Most, HDZ i SDP su se sastali u petak. Ivana Maletić (HDZ) rekla je da su razgovarali o javnoj upravi i jedinicama lokalne samouprave te o poljoprivredi

VIDEO

Nakon tri sata razgovora HDZ-a, SDP-a i Mosta, sve tri strane zadovoljne su razgovorom koji se nastavljaju za vikend. 

Branko Grčić koji je, kako sam kaže po prirodi optimist, za sastanak kaže da je bio ''skroz dobar''. Na pitanje hoće li formirati tripartitnu Vladu poručio je: 

- Da. Na bazi ovoga što u programu pišemo nema nikakvih zapreka, a drugo je stvar politike. Razgovori se nastavljaju, večeras o mandataru i drugim pitanjima. Idemo tim putem - izjavio je Grčić. 

Ponovio je da je prijedlog Zorana Milanovića da mandatar bude Božo Petrov, a ako do toga ne dođe vjerojatno će biti alternativnih prijedloga. Na sastanku se razgovaralo o područjima fiskalne i monetarne politike, zaštite okoliša i poljoprivrede.

- Sve što smo danas radili smo potpuno uskladili i s HDZ-om - rekao je Grčić

Željko Reiner iz HDZ-a kazao je da su se usuglasili oko puno stvari, a hoće li i oko svih vidjet će se. Na pitanje hoće li svi skupa formirati Vladu odgovorio je da će razgovarati kao i do sada. HDZ-ova Ivana Maletić nije odgovorila na pitanje je li i njima Božo Petrov prihvatljiv kao budući mandatar. 

- To su pitanja za neke druge razine. Mi smo se ovdje sastali oko programa, reformi i razvojnih programa za Hrvatsku - izjavila je. 

Ispred Mosta Ines Strenja Linić ustvrdila je da su danas na sastanku započeli jednu sasvim novu priču jer su sve tri strane za istim stolom razgovarali o reformama koje su bitne. Zadovoljna je načinom na koji su raspravili i praktički se usuglasili oko prijepora. 

- Našli smo se negdje na sredini. Mislim da je ovo jedan dobar dan za Hrvatsku. To je ono što smo mi željeli da svi zajedno razmišljamo kako donijeti promjene koje su neophodne - izjavila je. 

Strenja Linić kazala je kako će iduća godina biti izuzetno teška te da će svi morati staviti 'glave na kup' i pronaći rješenja. 

Kada je riječ o regionalnom preustroju Strenja Linić kazala je da su se složili da je potrebna strategija i analiza postojećeg stanja, ali i vidjeti treba li biti manje županija i gradova te da li to trebaju biti regije. 

- Postojat će jasni kriteriji da li će neke županije biti ili ih neće biti ili će se smanjiti broj te hoće li ostati naziv županija što je povijesni naziv ili će se zvati regije - rekla je. 

Ustvrdila je da je HDZ pristao da se napravi analiza i da postoje jasni kriteriji zašto će se smanjivati određeni broj županija i koliki će biti broj regija.

- Znači, ne mora biti broj stanovnika nego i fiskalni kapacitet jedinice lokalne samouprave - rekla je Strenja Linić. 

Ponovila je da se do utorka očekuje suglasje oko mandatara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 276
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...