• Članak
  • Komentari 44
  • Share
  • Tweet

HDSSB: Poseban porez na motorna vozila je novi harač

HDZ-ova zastupnica Martina Dalić komentirala je kako je uspjela pronaći tek jedan maleni automobil koji emitira manje od 120 grama CO2 po kilometru

Srijeda, 23. 1. 2013. u 21:56    Piše: Rosana Stojmenović
HDSSB: Poseban porez na motorna vozila je novi harač Patrik Macek/PIXSELL HDSSB-ovci smatraju kako je zakon novi harač

Oporbeni klubovi zastupnika u Hrvatskom saboru složili su se da je Zakon o posebnom porezu na motorna vozila samo dodatan teret za građane te su poručili kako zakon neće podržati, piše HRT

HDSSB-ovac Dražen Đurović istaknuo je kako je takav zakon u teškoj gospodarskoj situaciji samo teret građanima. Njegov stranački kolega Zoran Vinković poručio je kako je zakon 'harač i porez na porez', a Dinko Burić dodao kako će 'hrvatski građani biti sretni ako budu mogli i bicikl voziti'. 

HDZ-ova zastupnica Martina Dalić rekla je kako zakon uopće ne donosi ocjenu fiskalnog učinka njegova provođenja. Dodala je kako je uspjela pronaći tek jedan mali automobil koji emitira manje od 120 grama CO2 po kilometru. 

Zakon predviđa da se posebni porez na motorna vozila formira na osnovu nabavne vrijednosti vozila i ovisno o emisiji CO2, po čemu bi automobili koji emitiraju manje od 120 grama CO2 po kilometru znatno pojeftinili, dok oni koji emitiraju između 120 i 130 grama po kilometru ostaju na istoj ili malo nižoj cijeni, a oni s emisijom CO2 iznad 130 grama po kilometru će znatno poskupjeti.


Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: zakon o posebnom porezu na motorna vozila, oporba, hrvatski sabor

Izdvojeni komentari 44 komentara Pogledaj sve komentare
23.01.2013., 22:19

Milan Opanak: Ma ko bi to rekao da nas SDP i kukurikavci pljačkaju porezima i da nam rasprodaju Hrvatsku razno raznim svjetskim jeb*vjetrima. "U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao: " ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne drzave da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ... ... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jeb*vjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!" (Bruno Bušić)"... prikaži sve

23.01.2013., 22:16

hablabla: Nije bitan CO2, nije bitno da li hrvati shvačaju šta treba platit... Bitno je da se spomene uvođenuje novog poreza kako bi se o tome raspredalo u novinama s namjerom skretanja pažnje sa rasprodaje hrvatskih prirodnih dobara... Kad treba zataškavat aktualne informacije i nezadovoljstvo naroda - najbolje smislit novi porez!

23.01.2013., 22:25

Dak1807: Nadam se da su sada progledali i oni koji su im dali svoj glas .

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar