Obavijesti

News

Komentari 235

'Kosor se žali da joj se brani govoriti, a nije prestala pričati'

'Kosor se žali da joj se brani govoriti, a nije prestala pričati'
3

Iz HDZ-a poručuju kako Jadranki Kosor nitko nije zabranio da slobodno govori te kako ona, od kada je izgubila unutarstranačke izbore, neprestano medijski istupa

VIDEO

Bivša predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor dala je intervju Globusu u kojem tvrdi da "ne želi šutjeti" te da joj u stranci brane da slobodno govori. Navodno će taj njezin posljednji medijski istup biti povod za sjednicu HDZ-ovog Suda časti, na kojoj će se raspravljati o tome treba li Kosor izbrisati iz članstva stranke. Iako se ne zna točno kada bi to trebalo biti, pretpostavlja se da će biti kroz tjedan dana.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je danas u Saboru da su Kosor prijavili Sudu časti. Poručio je kako Jadranki Kosor nitko nije zabranio da govori te kako ona, od kada je izgubila unutarstranačke izbore, neprestano medijski istupa. 

- Pa gledajte, ona nije prestala pričati od kada je izgubila stranačke izbore. Nitko nikome ne zabranjuje govoriti, dapače, napokon je u stranci otvorena demokratska linija razgovora, u stranci se na svim razinama razgovara dvosmjerno i mislim da je dijalog potreban ovoj stranci, koja je dugo godina bila u jednom specifičnom režimu, sjetite se tko je mogao za vrijeme gospođe Kosor ili prije nje davati intervjue, pričati ovakve stvari, a da je ostao nepovrijeđene i nekažnjen. To naprosto nije istina. Očito se radi o nekim frustracijama i ne bih ulazio u obrazloženje zbog čega i ne bih ulazio u polemiku s njom. Međutim da li će sada Sud časti imati posla s ovim slučajem, to isto ne bih htio prejudicirati, to ćemo znati ovih dana - rekao nam je šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Dodao je da ovo sve ne šteti stranci jer stranka raste. Ima, kaže, 7, 8 novih tisuća članova.

- Stranci ne šteti, stranka jači. Mislim da šteti gospođi Kosor. Ovako ne govori netko tko je član stranke, ovako govori netko tko je neovisan ili možda jako ovisan, ali ne znam o kome. Sud časti već proučava konkretne materijale. Ne znam tko je tražio, ali oni i sami moraju gledati što se događa - rekao je Karamarko te zaključio kako on nije Sud časti i on ne presuđuje ljudima te da on nije taj koji odlučuje.

Tomislav Čuljak, predsjednik Suda časti, rekao je da je dobio zahtjev za pokretanjem stegovnog postupka protiv Kosor, ali kako je ona član središnjeg tijela HDZ-a o stegovnom postupku treba raspraviti Predsjedništvo stranke koje se sastaje u četvrtak nakon čega o njenoj kazni odlučuje Sud časti.

- Jadranka Kosor ne istupa kao član stranke, nego neovisno i to je jedan od razloga koji ćemo razmatrati - rekao je Čuljak.

Kosor je za Globus ispričala kako joj je predsjednik osječkog HDZ-a poručio da prestane govoriti i optužio je da sa SDP-om ruši HDZ. 

- Izvjesni Đonlić kazao je da sam zec iz SDP-ova šešira, a onda je paljbu osula i Dubravka Šuica, koja je već sa zecom pokušala disciplinirati Prgometa, izjavila je Kosor. Optužila je i aktualno vodstvo stranke da slijedi politiku krajnje desnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 235
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi