Obavijesti

News

Komentari 24

HGSS na Platku spasio oca i njegovo dijete od smrzavanja

HGSS na Platku spasio oca i njegovo dijete od smrzavanja
2

Otac i dijete automobilom zapeli su u snijegu na cesti Platak - Jelenje. Otac je pokušao sam osloboditi auto, ali mu to nije uspjelo pa je s djetetom krenuo pješice prema Platku

VIDEO

Hrvatska gorska služba spašavanja u nedjelju je spasila oca i dvogodišnje dijete koji su svojim automobilom zapeli u snijegu na cesti Platak - Jelenje. Otac je pokušao sam osloboditi auto, ali mu to nije uspjelo pa je s djetetom krenuo pješice prema Platku. No, zbog vrlo hladnog vremena i jakog vjetra i otac i dijete počeli su se pothlađivati. 

Srećom, otac je uzeo mobitel i pozvao pomoć HGSS-a. Ekipa se, koristeći motorne saonice, probila kroz snijeg te došla do oca s djetetom. Nakon toga su ih vrlo brzo prebacili na Platak gdje su ugrijani.

Spasili i teško oboljelu planinarku s Učke

Istoga dana od HGSS-a zatražena je i pomoć u spuštanju teško oboljele planinarke s Učke. Jedan član je s obzirom na blizinu odmah priskočio u pomoć dok je istovremeno i tim spašavatelja krenuo s opremom kako bi oboljelu planinarku transportirao do vozila Hitne pomoći. Akcija je ipak ubrzana jer je skupina planinara odlučila samostalno prevesti oboljelu te je ona predana Hitnoj pomoći prije nego je tim iz Rijeke došao na mjesto događaja. 

Pas Bepo pronašao nestalog muškarca

U ponedjeljak u 9.50 sati HGSS stanica Orebić zaprimila je dojavu o nestalom starijem muškarcu  iz sela Oskorušno na poluotoku Pelješcu koji se u nedjelju navečer udaljio iz obiteljske kuće.

Odmah po dojavi na teren je izašlo pet članova HGSS Stanice Orebić, te jedan potražni tim u sastavu vodič i potražni pas Bepo. Upravo je Bepo u 11.51 sati pronašao nestalog muškarca u šikari dvjesto metara od obiteljske kuće.

HGSS

Nakon pružene prve pomoći, te transporta do prometnice, unesrećenog (s lakšim tjelesnim ozljedama, dezorijentiranog i pothlađenog nakon noći provedene na otvorenom), članovi HGSS stanice Orebić predali su Hitnoj pomoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u