Obavijesti

News

Komentari 207

'HNS je znao za kukasti križ i mogao je spriječiti tu sramotu'

'HNS je znao za kukasti križ i mogao je spriječiti tu sramotu'
3

Ja sam puno laži čuo od HNS, pa i onu da stručnjak za travnjake Miljenko Sakoman nije bio na stadionu. Imate ga snimljeno na kameri, kaže Ranko Ostojić

VIDEO

Gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV ministar unutarnji poslova Ranko Ostojić otkrio je kako su tijekom utakmice Hrvatska - Italija ispaljene dvije signalne rakete oko stadiona, ali da opasnosti pada na travnjak nije bilo.

'Pa ne može policija vršiti inspekciju travnjaka'

- Policija je bila orijentirana na ugroze izvana poput dronova ili signalnih raketa. Dvije signalne rakete su ispaljene tijekom utakmice, ali preventivni krug oko stadiona je bio dovoljno snažan i širok da te rakete ne završe na stadionu. To je uloga policije u situaciji kada na utakmici nema gledatelja. Pa ne možete tražiti da policija vrši inspekciju travnjaka - rekao je Ranko Ostojić u emisiji Veto. 

Vrbanoviću i Cvrku uručene prekršajne prijave

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je kako policija traži i te počinitelje i kako vjeruje da će se i oni brzo pronaći i kazneno goniti.

Potvrdio je da su u utorak uručene prekršajne prijave Damiru Vrbanoviću i Zoranu Cvrku. Smatra da imaju dovoljno dokaza koji pokazuju da je HNS znao prije utakmice za incident i da je bilo moguće cijelu sramotu spriječiti.

- Sad neka sud utvrdi sve. Na praznom stadionu, HNS je bio u prigodi da ono što je napravio na poluvremenu, napravi puno prije. To nije trebalo odgađati, tada ti ne bi trebali talijanski novinari da kažu što se događa. Nisam govorio nijednu činjenicu, a da nije dokazana, HNS je znao i prije utakmice za to. To se ogleda i u novim izjavama čelnika, koji sada miču termin saznanja. Je li to u 11. minuti, nije važno. Zašto nisu prekinuli utakmicu, tada bi pokazali da su spremni spriječiti sramotu. Kamere nisu dragovoljno predali, nego je policija došla po snimke. Na njima se jasno vidi kada je znak vidljiv - rekao je Ostojić i potvrdio da su u utorak policiji javila i osoba koja je na vrijeme javila sve djelatniku HNS-a.

- Ja sam puno laži čuo od HNS, pa i onu da stručnjak za travnjake Miljenko Sakoman nije bio na stadionu. Imate ga snimljeno na kameri uz sam rub travnjaka. Radi se i o situaciji o kojima je govorio Edo Pezzi, znali su prije utakmice, javljeno je sve Nikši Martincu i ta sramota se trebala ukloniti odmah - dodao je Ostojić.

"Odgovoran je i delegat utakmice iz UEFA-e"

Odgovornim smatra i delegata utakmice iz redova UEFA-e i smatra da ga ne abolirana činjenica da je strani državljanin.

- Odgovornost je na onome tko je znao, a nije reagirao. Delegat UEFA-e ima svoju ulogu, u situaciji skandiranja na našim travnjacima tijekom utakmice dolazi do privremenog prekida. Ja ne znam zašto su išli u kombinacije da se to ignorira. Ako pročitate zadnje priopćenje HNS-a, rekli su da su vidjeli oštećenje trave, ali to nije bio razlog za prekid. Tu sramotu su trebali ukloniti odmah - dodao je ministar unutarnjih poslova.

'Vjerujem da će se uskoro otkriti počinitelji'

O tijeku istrage protiv počinitelja nije želio previše govoriti.

- Postoji napredak u traženju tog počinitelja, ali ja ne bi u detalje. Radi se vrlo intenzivno, odmah smo pokrenuli očevid, pokrenuli prijavu, razgovori se obavljaju s potencijalnim počiniteljima i s HNS-om i vjerujem da će se uskoro i to otkriti - rekao je Ostojić u emisiji Veto.

O Komadini: Takve što se povlače na pričuvne pozicije sam gledao na ratištu 

Da ne vjerujem u pobjedu SDP-a i drugi mandat ne bih se prihvatio posla koordinatora izbornih jedinica i preuzimao odgovornost. Nisam kao oni koji se puno busaju u prsa, puno govore o socijaldemokraciji, a onda se povlače na pričuvne pozicije i iz prikrajka gledaju što će biti. Takve sam gledao 90-ih na ratištu s prve crte gledao kako se sakrivaju na rezervnim položajima - napao je SDP-ovac Ranko Ostojić gostujući u utorak u emisiji Veto potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadinu.

Na izravno pitanje voditelja aludira li izričito na njega odgovorio je kako aludira na one koji bježe od odgovornosti na izborima i kako će se ti prepoznati ne želeći govoriti o imenima.

- Ja promatram SDP kao stranku koju treba kooperirati radi zajedničkog cilja. Dobro znam koji su to u stranci u koji gledaju svoj interes u budućnosti, ali dobro znam i da u SDP-u postoje ljudi koji se bore da se ovi izbori dobiju. No, postoje oni koji su pričuvni - rekao je Ostojić i time otvorio novu frontu između dviju frakcija u SDP-u.

"Ja svoju ulogu stižem obavljati kvalitetno"

Kaže da je SDP pokrio sva biračka mjesta i kako očekuje da se ispune svi zadaci za pobjedu.

- Ja svoju ulogu stižem obavljati kvalitetno jer smo moderna stranka gdje ja mogu komunicirati putem modernih društvenih komunikacija i cijelo vrijeme koordinirati sve koordinatore. Mi to ne radimo plašenjem već idemo s varijantom da svi oni shvate svoju odgovornost. Već sada su pokrivena sva biračka mjesta, ne s ljudima koji sjede na biračkim mjestima, već onima na terenu - rekao je Ostojić.

U svojoj, devetoj izbornoj jedinici očekuje pet mandata, a u desetoj jedan više nego na prošlim parlamentarnim izborima.

- U situaciji da su to županije koje nisu sklone SDP-u, važno je tu činjenicu realno sagledavati. Naš cilj je tu osvojiti pet mandata. U desetoj izbornoj jedinici sam siguran možemo ostvariti i bolji rezultat nego na zadnjim izborima kada smo dobili šest mandata. U ovom trenutku je to teren na kojem treba dodatno raditi - rekao je Ostojić u emisiji Veto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1