Obavijesti

News

Komentari 20

HNS: 'Šipuš je najracionalniji, najpametniji i najbolji izbor...'

HNS: 'Šipuš je  najracionalniji, najpametniji i najbolji izbor...'
2

Te odluke je bolje ne brzati, bolje je dobro promisliti i dobro analizirati, nego brzati i donijeti pogrešnu odluku, komentirao je Kolman čekanje tri tjedna na odluku

VIDEO

HNS će Vladi za novog ministra kulture predložiti Berislava Šipuša, dosadašnjeg zamjenika jer nam se to činilo najlogičnije i najracionalnije, izjavio je Igor Kolman (HNS). 

- On je vrhunski stručnjak u području kulture, do sad je od početka mandata bio zamjenik ministrice kulture, taj posao je obavljao odlično i u ovom vremenu u kojem se nalazimo, relativno kratko pred parlamentarne izbore, to nam se učinilo najbolje, najpametnije i najracionalnije rješenje. Tri tjedna se čekalo jer se sve to skupa trebalo provjeriti, to nije lako, kultura je jedan specifičan resor koji zahtjeva specifična znanja, specifični senzibilitet i te odluke je bolje ne brzati, bolje je dobro promisliti i dobro analizirati, nego brzati i donijeti pogrešnu odluku - rekao je. 

'Kod Šipuša nije bilo nepravilnosti'

Poručio je da prema podacima koje su dobili, kod Šipuša nije bilo nepravilnosti o korištenju službene kartice. 

Upitan može li jamčiti da mu nije bilo obustava s plaće zbog podizanja gotovine sa službene kartice, odgovorio je: 'Ne, ja samo jamčim da nije bilo nikakvih nepravilnosti u tom smislu da on zbog toga ne bi mogao biti ministar kulture'.

'Šipuš nije dodjeljivao nikakav novac'

Na kritike Udruge promotora koja Šipuša proziva da je dodjeljivao sredstva tamo gdje je on involviran, Kolman tvrdi da on nije dodjeljivao nikakva sredstva. 

- Dodjeljivala ih je Komisija koja ta sredstva tim istim institucijama dodjeljuje već jako puno godina. Kritika Udruge promotora je nešto o čemu treba razgovarati jer to je pitanje promjene uopće stava kulturne promjene i kompletne kulturne politike u Hrvatskoj, dakle to je odgovor na pitanje tko je vrste umjetnosti i koje sve vrste djelatnosti se financiraju iz državnog proračuna, to je jedno vrlo složeno pitanje koje nema nikakve veze s onim što Udruge promotora zapravo pokušava ovdje postići. Oni se sada bune jer su našli priliku da prosvjeduju protiv toga - zaključio je Kolman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.