Obavijesti

News

Komentari 113

Hrvoje opet pronašao novac: Vratio je vlasniku 25.000 kuna

Hrvoje opet pronašao novac: Vratio je vlasniku 25.000 kuna
1

Hrvoje Bilić (44) iz Cerne po šesti put tražio je ljude kako bi im vratio njihov izgubljeni novac. Hrvoje je prije nekoliko godina zavrijedio nagradu Ponos Hrvatske

VIDEO

Plakao je  kao kišna godina. Tražio je način na koji bi mi zahvalio, molio je da mi nešto daruje, no rekao sam mu neka ide svojoj obitelji i s njima provede ugodan Uskrs. Imao je sreću što je naišao na mene.

Ovako nam je Hrvoje Bilić (44) iz Cerne, djelatnik Hrvatskih autocesta, opisao susret s Đorđom Spasovim iz Radičeva u Makedoniji. Tog jutra Đorđe je na naplatnim kućicama Lipovac Hrvoju platio troškove vožnje autocestom. Iz auta mu je tad ispala torbica. Pola sata kasnije Hrvoje ju je uočio. Unutra su bile dvije putovnice, kreditne kartice, vozačka dozvola i novac u protuvrijednosti oko 25.000 kuna.

- Pa zar se svaki put te izgubljene stvari moraju za tebe zalijepiti? - smijali su se Hrvojevi kolege. Odmah im je bilo jasno kakav je Đorđe sretnik. Naime, Hrvoje je zbog svojih rutinskih vraćanja izgubljenih stvari vlasnicima prije nekoliko godina dobio nagradu Ponos Hrvatske.

Ovo je bio šesti put. Hrvoje je nazvao policiju, ali i redakciju 24sata. Nismo čekali ni sekunde. Nazvali smo prijatelje u Makedoniji i za sat vremena Đorđe je krenuo natrag po torbicu.

- Spasili ste me, to mi je bila sva zarada koju sam donio iz Švicarske, gdje sam radio nekoliko mjeseci. Ne znam kako vam zahvaliti - plačući je Đorđe govorio Hrvoju, koji nije htio uzeti nikakvu nagradu za svoje poštenje. Ni ranije to nije činio.

- Najviše sam pronašao 1992. godine, 10.000 njemačkih maraka! Čovjek je taman prodao traktor. Čim sam našao novac, dao sam se u potragu za nesretnim čovjekom. I uspio sam. Htio me nagraditi, rekao sam mu da to ne dolazi u obzir. Postali smo dobri prijatelji. On više nije živ, ali povremeno se vidim s njegovim sinovima - priča Bilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.