Obavijesti

News

Komentari 18

Pupovac: HRT se ne smije nasukati kao brodogradilišta

Pupovac: HRT se ne smije nasukati kao brodogradilišta
3

Pretplata će iznositi do najviše 1,5 posto prosječne neto plaće što trenutno iznosi 80 kuna. Koalicijski partneri podijeljeni su što se trajanja prijelaznog razdoblja tiče

VIDEO

Pred saborskim zastupnicima našle su se izmjene Zakona o HRT-u, kojim se između ostalog regulira trajanje reklama i visina pristojbe. Prema predloženom, javnoj televiziji ograničeno je vrijeme za reklame na 9 minuta po satu, s iznimkom udarnog termina od 18 do 22 sata kad se vrijeme skraćuje na 4, odnosno u prijelaznom razdoblju na 6 minuta reklama po satu. Na specijaliziranim programima, reklame su zabranjene. 

Pretplata će iznositi najviše 1,5 posto prosječne neto plaće što trenutno iznosi 80 kuna. No, ona će ovisiti o kvaliteti programa. Koalicijski partneri podijeljeni su po pitanju trajanja prijelaznog razdoblja. U HSS-u slažu se sa stavom Vlade da je dovoljno prijelazno razdoblje od godinu dana, dok SDSS traži da ono traje dvije godine kako bi se vidjelo na koji način će se HRT restrukturirati te da se tek nakon toga odlučiti treba ili ići na dodatnu redukciju reklama.

- Od iznimne je važnosti da se HRT-u ne dogodi da se nasuče kao neka brodogradilišta - rekao je Milorad Pupovac (SDSS). Predlaže i da mišljenje urednika, novinara pri odabiru glavnog urednika bude obvezujuće, a ne samo savjetodavno kao što je to trenutno slučaj.

- Imali smo slučajeve da su novinari sa preko 50 posto negativno ocijenili neke kandidate ili kandidatkinje, ali je Programsko vijeće unatoč tome te ljude izabralo na funkcije glavnog urednika. Mislim da ne bismo više smjeli dopustiti takvu praksu - smatra Pupovac.

Nenad Stazić (SDP) zadovoljan je što su najvažnije primjedbe oporbe na predloženi zakon uvažene, te je ustvrdio da je zadovoljan zakonom.

- Možda malo neobično za mene, odajem javno priznanje Ministarstvu kulture, ministru Biškupiću i njegovom timu na ovome trudu jer je javna televizija opće dobro - rekao je najveći kritičar HDZ-a i Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe