Obavijesti

News

Komentari 154

Kosor: Premijer Milanović bi Čačića trebao zatražiti ostavku

Kosor: Premijer Milanović bi Čačića trebao zatražiti ostavku
1

Da se meni, dok sam bila predsjednica vlade, tako nešto dogodilo, ja bi s ministrom razgovarala, a ako ne bi podnio ostavku, ja bi ga razriješila, kaže Kosor

VIDEO

Budući da sam pravnica dobro znam da se prvostupanjske presude ne komentiraju, no s obzirom da je on prvi potpredsjednik vlade, ova presuda može se komentirati u političkom kontekstu, izjavila je Jadranka Kosor, bivša HDZ-ova premijerka te dodala da suosjeća s Čačićem. 

No, budući da je on političar na visokoj funkciji u vladi, Kosor smatra da mora podnijeti ostavku.

- Ako on ne podnese ostavku, premijer bi je trebao tražiti. Da se meni, dok sam bila predsjednica vlade, tako nešto dogodilo, razgovarala bi s ministrom, a ako on ne bi podnio ostavku, ja bi ga razriješila. To je teret za rad vlade i veliki kamen oko vrata vladi. Čačić je prvi potpredsjednik vlade i ima osobito važan resor u vladi i teško da sabrano može raditi taj posao. Milanović mora misliti o najboljim interesima za Hrvatsku, ali i Čačića- rekla je Kosor.

Kosor o Milanovićevoj izjavi: Treba paziti, to je sklizak teren

Bivša predsjednica HDZ-ove Vlade, Jadranka Kosor komentirala je izjave premijera Milanovića o mađarskom pravosuđu. Rekla je da treba biti vrlo oprezan u svakoj izjavi koja je vezana za bilo koje pitanje pravosuđa, sve se to naravno uvijek može tumačiti kao pritisak i na omalovažavanje pravosuđa, osobito sudova. To je, naglasila je, vrlo sklizak i opasan teren na kojem se predsjednik svake Vlade može debelo i nepovratno poskliznuti.

- Europa sigurno neće gledati s oduševljenjem na ovaj proces. Ja stalno podsjećam na činjenicu da smo mi pod monitoringom. Dakle, politizacija javne uprave, javnih poduzeća, sve to naravno vidi Europska komisija i vrlo je to, kako bih rekla, isto tako sklizak teren s obzirom da mi do 1. srpnja 2013. i dalje moramo predano raditi na tom području. I dalje moramo nastojati ići naprijed, a ne korak natrag, i dalje moramo neprekidno misliti o tome da smo mi nešto potpisali, da smo se mi na nešto obvezali. I da ako Europska komisija i Europska unija 1. srpnja konstatira da smo išli unatrag, onda ćemo imati velikih problema, a ovakve izjave se dakako uvijek stavljaju u kontekst svega onoga što smo ispregovarali u poglavlju 23. Izjave premijera, vezane za pravosuđe, za sudove se stavljaju uvijek u taj kontekst. I to je naravno vrlo opasno, izjavila je Kosor.

>>> Sve o slučaju Čačić i presude u Mađarskoj možete pronaći OVDJE. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.