Obavijesti

News

Komentari 58

Jakovčić peti najaktivniji u EP, a Borzan je najlošija od 'naših'

Jakovčić peti najaktivniji u EP, a Borzan je najlošija od 'naših'
4

Jakovčić je ozbiljno shvatio svoju dužnost, od 751 zastupnika peti je najaktivniji. Od hrvatskih europarlamentaraca najlošije stoji Borzan, zauzela je 375. mjesto

VIDEO

Naš europarlamentarac Ivan Jakovčić ozbiljno je shvatio svoju dužnost u Bruxellesu. Peti je najaktivniji član EP-a, od ukupno 751 zastupnika koliko ih sjedi u klupama, javlja mepranking.eu.

Naravno, to je vrlo visoko mjesto. Biti peti među 751 zastupnicom/zastupnikom je dakako jako dobar rezultat. Međutim taj rezultat je i privremen. To je "prolazno vrijeme" nakon nešto više od pola godine rada sadašnjeg saziva EP-a. Stoga nemam iluzije da je to mjesto lako zadržati - komentirao je Jakovčić svoj visoki plasman.

Dodaje kako se ne misli zadovoljiti ovom pozicijom.

Moj cilj je biti među najaktivnijim zastupnicima u EP te pošteno odraditi mandat zastupajući interese hrvatskih građana i cijele Europe. Biti peti u ovom trenutku - to je zasluga tima s kojim svakodnevno surađujem, ali i zasluga drugih osoba koje su se uključile i podržavaju moj rad - rekao nam je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jakovčić je od stupanja na dužnost u srpnju postavio ukupno 31 pitanje, dao 45 prijedloga, jedno mišljenje, održao 134 govora. Nije podnio niti jedan izvještaj. Jakovčićev učinak, prema izračunu mepranking.eu iznosi 98 posto.


mepranking.eu

Plenković na 24. mjestu, Šuica na 26.

Andrej Plenković je zauzeo 24. mjesto s učinkom sudjelovanja od 96,7 posto. On je postavio sedam pitanja, dao  51 prijedlog, jedno mišljenje i održao 101 govor.

Dubravka Šuica je dva mjesta iza iako je njezino ukupno sudjelovanje iznosi 98,8 posto. Razlog tomu je što se ne vrednuju sve stavke jednako. Šuica je postavila 15 pitanja, dala 45 prijedloga i održala 126 govora.

Davor Ivo Stier se nalazi na 53. mjestu, Davor Škrlec na 69. mjestu, Marijana Petir na 95. mjestu, Ivana Maletić na 104. mjestu, Ruža Tomašić na 130. mjestu, Tonino Picula na 209. mjestu, Jozo Radoš na 217. mjestu. 

Od 'naših' najlošija je Borzan, na 375. mjestu

Jurica Galoić/PIXSELL

Od 11 hrvatskih europarlamentaraca najlošije stoji Biljana Borzan koja je na 375. mjestu.

- Ne bih rekao da su naši zastupnici neaktivni. Upravo suprotno, za jednu malu zemlju kakva je Hrvatska imamo velik broj aktivnih zastupnika i to je jako dobro. Važno je istaknuti da svi dobro surađujemo na pitanjima koja su značajna za Hrvatsku. Među nama, naravno, postoji konkurencija jer pripadamo različitim političkim opcijama, ali mi je drago da postoje dobri osobni kao i politički korektni odnosi - ističe Jakovčić.

Najaktivniji talijanski zastupnik Nicola Caputo

Prvo mjesto na ljestvici aktivnosti zauzeo je talijanski zastupnik Nicola Caputo. Postavio je 113 pitanja, dao 52 prijedloga i jedno mišljenje, podnio jedan izvještaj te održao 30 govora.

Na posljednjem mjestu je njemački parlamentarac Thomas Handel. U svom dosadašnjem mandatu dao je samo jedan prijedlog.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS