Obavijesti

News

Komentari 113

Jakovina u obilasku: Mi smo uvijek korak ispred nepogode

Jakovina u obilasku: Mi smo uvijek korak ispred nepogode
4

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kazao je da treba uložiti još više sredstava, napora i dobre organizacije da nam se ovakve situacije više ne ponavljaju

VIDEO

Letovanić, Staro Pračno i Petrinju, najugroženija mjesta od poplave na području Sisačko-moslavačke županije obišao je danas ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. U njegovoj su pratnji bili generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

- Uvjerio sam se u jako dobru koordinaciju lokalne samouprave, vatrogasaca, vojske, djelatnika Hrvatskih voda i komunalnih poduzeća i uvijek smo korak ispred elementarne nepogode. Moramo ulagati još više i sredstava, i napora i dobre organizacije da nam se ovo više ne ponovi. Štete su mnogo manje od onih koje su mogle nastati pri puknućima nasipa. Ono što kao ministar tražim od Hrvatskih voda i lokalne samouprave su projekti za obrambene objekte. Moramo imati i nužne dozvole, a onda s tim projektima možemo konkurirati u EU fondovima - rekao je ministar Jakovina.

Direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić je kazao da su ovaj put pripreme blagovremeno obavljene jer su Kupa i Korana duže rijeke pa je bilo više vremena. Ocijenio je da je opasnost za Sisak već prošla te kako je u Jasenovcu sve spremno za obranu.

- U retencijama uz Savu imamo kapacitet od milijardu 600 milijuna kubika, a ima još 400 milijuna kubika slobodnog mjesta, što će biti dovoljno. Nizvodno prema Slavonskom Brodu i Županji ne očekujemo nikakve poteškoće - rekao je Plišić. 

U Starom Pračnu je uz mještane i vojsku, u obrani angažirano i desetak mladića iz slavonskih Strošinaca, koji su samoinicijativno došli u pomoć. Kako kažu, i njima su u poplavi pomogli sisački vatrogasci i dužnost im je da pomognu. Ostat će u Sisku koliko će biti potrebno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...