Obavijesti

News

Komentari 331

Josipa Rimac se zaletjela u konja: 'Hvala Gospi, živi smo'

Josipa Rimac se zaletjela u konja: 'Hvala Gospi, živi smo'
1

Vozač i troje putnika u Passatu prošli su bez ozljeda. Konju je u sudaru slomljena noga, a kako njima lomovi ne srastaju, lovačko društvo ga je moralo usmrtiti

VIDEO

Gradonačelnica Knina i šefica kampanje HDZ-a Josipa Rimac, zajedno sa svoja dva dogradonačelnika Nikolom Blaževićem i Slavenom Ivićem, u petak navečer kraj Livna u susjednoj BiH imala je prometnu nesreću. Auto je vozio HDZ-ov dožupan Tomislav Vrdoljak (42).

Šteta na službenom VW Passatu Grada Knina je manja, a vozač i troje putnika prošli su bez težih ozljeda. Čelni ljudi Knina bili su na klauzuri HDZ-a u Vitezu.

- Ne poznajem to područje, ali bilo je to negdje u okolici Livna, kad smo automobilom naletjeli na krdo divljih konja. Vozač je čitav dan pio samo kavu i vodu, nije brzo vozio, ali bio je mrak i konji su skočili pred nas. Hvala Gospi da smo svi živi i zdravi - ispričala nam je gradonačelnica Rimac.

''Izgledalo je kao da su namjerno udarili konja''

Tajnik Planinarsko-ekološkog društva Borova glava Željko Krišto, koji brine o konjima na tom području, kaže kako nije bilo tragova kočenja.

- Nije bila velika brzina niti je bilo tragova kočenja. Izgledalo je kao da su namjerno pri maloj brzini udarili konja. Pao je na vozilo, oštetio prednji dio, haubu, vjetrobransko staklo... Čekamo da policija završi svoj dio posla pa će se podnijeti i prijava protiv vozača - kaže Krišto te dodaje da je kazna 2000 maraka, odnosno oko 8000 kuna.

Konja su morali usmrtiti

Životinja nije preživjela.

- Slomljena mu je noga, a kod konja lomovi ne mogu srasti pa smo ga morali usmrtiti. Budući da naša veterinarska stanica nema injekcije za eutanaziju, odstrel su napravili članovi lovačkog društva, a to je uobičajena praksa - rekao nam je Krišto dodajući kako na ovom prostoru od 145 četvornih kilometara obitava 418 divljih konja.

Nesreće su češće u zimskim mjesecima, kad konje na cestu privuče sol koju posipaju zimske službe. Tada je veći angažman Planinarsko-ekološkog društva Borova glava, ali i policije na upozorenju vozača.

- U ljetnim mjesecima rijetke su ovakve nezgode. Godišnje budu od tri do četiri, ali uglavnom u zimskim mjesecima. Ranije ih je bilo i više, ali skrećemo pozornost vozačima. Društvo je napravilo pojilice i hranilice kako konji ne bi dolazili do ceste, ali prometne nesreće se događaju - rekao je glasnogovornik MUP-a Herceg-bosanske županije Ivica Vrdoljak.

''Odlazak u Vitez vozilom Grada Knina nije sporan''

Gradonačelnica Rimac u razgovoru nam nije spomenula ozljede životinje. No istaknula je kako za nju odlazak na stranačku klauzuru službenim vozilom Grada Knina nije sporan jer su u susjednoj državi imali niz poslova koje su morali obaviti u ime Grada.

- Bili smo u obilasku kninskih gradova prijatelja u Bosni i Hercegovini, gdje smo donijeli pozivnice i dogovarali sve detalje oko proslave 20. obljetnice Oluje. Primjerice, zajedno s Tomislavgradom radimo monografiju o hrvatskim kraljevskim gradovima. Do proslave je ostalo jako malo vremena i imamo jako, jako puno posla - rekla nam je 35-godišnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac, koju je stranački šef Tomislav Karamarko u svibnju imenovao direktoricom stranačke kampanje za parlamentarne izbore.

Nakon toga je poručila kako joj je glavni cilj da HDZ pobijedi na izborima, a dala je i do znanja kako će, ako joj Karamarko ukaže čast da bude u njegovoj vladi, prihvatiti tu ponudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 331
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava