Obavijesti

News

Komentari 318

Josipović: Grabar Kitarović je potpuno neinformirana osoba

Josipović: Grabar Kitarović je potpuno neinformirana osoba
8

Ivo Josipović je danas bio u Osijeku na radnom sastanku s gospodarstvenicima, poduzetnicima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima Slavonije i Baranje

VIDEO

Moja protukandidatkinja je potpuno neinformirana osoba kad može izjaviti da se na natječaj za istraživanje nafte i plina u Jadranu nije javila nijedna tvrtka iz Amerike. Dakle, na taj natječaj se javio Marathon Oil , jedna uistinu velika tvrtka kojoj je godišnji promet oko 60 posto proračuna naše zemlje. Imao sam priliku razgovarati s predstavnicima Marathon Oila tijekom mojeg boravka u Teksasu i možemo biti ponosni što se upravo takva tvrtka javila na natječaj, rekao je Ivo Josipović u ponedjeljak u Osijeku na radnom sastanku s gospodarstvenicima, poduzetnicima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima Slavonije i Baranje naslovljenom "Hrvatska snažnih regija" .

Pokretanje videa...

PIXSELL 03:07

Josipović je prokomentirao i susret Kolinde Grabar Kitarović s predstavnicima Udruge Franak i Udruge nezaposlenih nazvavši njezin potez "legitimnim pridobivanjem njihovih glasova".

- Gospođa Kitarović se sjetila njih sada, međutim podsjetit ću da sam se ja njih sjetio 2013. godine i da sam tada izašao s 20 mjera koje sam preporučio Vladi, a mnoge od tih mjera su ili donesene ili su na putu da stupe na snagu. Riječ je o oprostu malih dugova, limitiranim ovrhama, načinu obračuna kamate koji ne vrijedi samo za franak nego za sve devizne klauzule u potrošačkim kreditima, načinu olakšavanja duga bankama... Dakle, od 2013. godine brinem o našim prezaduženim građanima i dio mog projekta je razdužiti prezadužene građane. Sad se baš priprema Zakon o osobnom stečaju. Razdužimo ih i omogućimo im novi početak, rekao je Josipović.

Odbio je komentirati tvrdnju da su građani Hrvatske srpske nacionalnosti bojkotirali predsjedničke izbore te da se susreo s vladikom u Pakracu da bi pridobio Srbe da glasuju za njega.

- Kao prvo, građane i građanke Republike Hrvatske ne dijelim po nacionalnoj pripadnosti. Ako vi već zaključujete da je netko bojkotirao izbore prema teritorijalnom rasporedu, mislim da se to ne može tako jednostavno zaključiti. Bilo je krajeva u kojima ima srpskog stanovništva koje je izašlo na izbore, u nekim drugima nešto manje. A kod vladike nisam došao zbog podrške . I doći ću sutra na Božićni prijem Srpskog nacionalnog vijeća, to mi neće biti prvi put - rekao je Josipović.

Gospodarstvenicima iz Slavonije i Baranje je poručio da ima program koji će dovesti do njihova i uspjeha cijele Hrvatske.

- Hrvatsku vidim kao domovinu regiju, a Slavonija mora biti jedna jaka i moćna regija koja ima skoro milijun stanovnika i sve prednosti koje iz toga proizlaze bit će očigledne. Uostalom, postoji studija Vijeća za konkurentnost koja vrlo jasno govori o tome da je Hrvatska rasparcelirana, da je Slavonija rasparcelirana i ne ostvaruje sve ono što bi se moglo. Na lokalnoj razini je učinjeno jako puno da Slavonija bude uspješna, a oni faktori koji dolaze iz centralne države ograničavaju razvoj Slavonije. Upravo je ovo pravo mjesto da s gospodarstvenicima raspravim o cijelom svom projektu, a posebno o regionalizaciji kao pretpostavci za uspjeh. Uostalom, vidjeli smo iskustva drugih država, bivši finski premijer je u našem tisku nedavno govorio da je napravio upravo isto što i ja govorim - ponudio je ustavnu reformu, prihvatio je pravila igre koja proizlaze iz toga i Finsku je digao iz gospodarskog pepela. Isto su napravili Poljska, Estonija, Litva, dakle zvijezde europske gospodarske scene. Zašto i Hrvatska ne bi bila zvijezda - zaključio je Ivo Josipović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 318
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.