Obavijesti

News

Komentari 33

Josipović potvrdio: Za sada ništa od prijevremenih izbora

Josipović potvrdio: Za sada ništa od  prijevremenih izbora
1

Prijevremeni izbori se raspisuju onda kad to diktira parlamentarna situacija. To je stvar odnosa u parlamentu, a sve drugo bih nazvao čarobiranjem, rekao je Josipović

VIDEO

S obzirom da je Hrvatska u gospodarskoj i ekonomskoj krizi, a nakon smjene Slavka Linića i u svojevrsnoj političkoj krizi, novinari su predsjednika Ivu Josipovića pitali je li vrijeme za prijevremene izbore. 

- Prijevremeni izbori se raspisuju onda kad to diktira parlamentarna situacija. Ovaj trenutak ja ne vidim da je situacija takva da bi došlo do prijevremenih izbora, ali stvar je odnosa u parlamentu, a sve drugo bih nazvao čarobiranjem - rekao je Josipović. 

Smjena Milanovića je stvar unutarstranačke demokracije

S obzirom da su sve glasnija nagađanja da bi nakon Linićeve smjene SDP-ovci mogli krenuti na rušenje Milanovića novinare je zanimalo očekuje li predsjednik promjenu u parlamentarnoj situaciji nakon izbora za EU parlament 25. svibnja. 

- To je stvar unutarnje demokracije u strankama. Kao predsjednik to ne mogu komentirati - kazao je Josipović u subotu na 'Kavi s građanima'. 

Hrvatska se opet zadužuje: 'Imamo ozbiljan problem'

Nakon najnovije informacije o novom zaduženju Hrvatske, s obzirom da bi se za 20-ak dana trebale izdati državne obveznice, a dug će tada iznositi 67 posto BDP-a,  Josipović je kazao da je to ozbiljna situacija. 

- Zaista imamo ozbiljan problem. Očekujem od Vlade da pokrene gospodarstvo jer je to jedini način da izađemo iz ove situacije - rekao je Josipović. 

Napomenuo je da je za veličinu duga važna i korelacija sa sposobnosti za njegovom otplatom, odnosno da postoje prihodi i izvoz. 

'Tražim konsenzus. Ne koalicije, već dogovor oko bitnih stvari'

S obzirom na ozbiljnost situacije u zemlji, Josipović zaziva konsenzus svih ključnih aktera oko bitnih pitanja i rješavanja problema u zemlji. 

- Ne zagovaram velike koalicije. To je stvar političkih stranaka, ali zazivam da odgovorni subjekti u društvu sjednu i vide mogu li zajedno osmisliti razvoj Hrvatske u nekoliko važnih segmenata - rekao je Josipović koji smatra da je to moguće. 

Zanimljiva mu je inicijativa Laburista koji predlažu otpisivanje duga za oko 300.000 građana. 

- To bih podržao. Nije dobro da se u društvu vode rasprave kojima se svaki takvi akti dovode u pitanje - kazao je Josipović. Time je vjerojatno aludirao na činjenicu da je premijer Milanović svaki prijedlog Laburista do sada ocijenio kao populizam. 

Josipović ide u SAD: Vjerojatno se sastaje s Obamom

Inače, predsjednik države u nedjelju putuje u SAD. Trebao bi posjetiti Teksas i Washington, a ići će i u Bijelu kuću. Tamo bi se bi trebao, vrlo vjerojatno, sastati s američkim predsjednikom Barackom Obamom.

>>> U novom Expressu ekskluzivno pročitajte Linićev plan osvete i kako su se vrijeđali Slavko i Zoki...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca