Obavijesti

News

Komentari 90

Josipović u Mostaru: "Zločini više nemaju političku zaštitu"

Josipović u Mostaru: "Zločini više nemaju političku zaštitu"
4

Zajedno s predsjedateljem Predsjedništva BiH te predsjednicima Srbije i Crne Gore Ivo Josipović je u Mostaru potpisao Deklaraciju o traženju nestalih osoba

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović u petak je u Grabovici kod Mostara zajedno s ministrom branitelja Predragom Matićem i pukovnikom Ivanom Grujićem položio cvijeće i zapalio svijeće na spomen obilježju hrvatskim civilima koje su ubili pripadnici bosanske Armije BiH 1993. godine. 

Tom prilikom je izjavio kako u regiji postoji napredak jer ''zločini više nemaju nacionalnost ni političku zaštitu''

- Najvažnije je da su svi prihvatili načela da zločin nema nacionalnost i da je zločinac svatko onaj tko je počinio zločine bez obzira kojoj formaciji pripadao te da mora za to odgovarati - rekao je Josipović i ocijenio kako je vidljiv napredak u rasvjetljavanju sudbina svih nestalih i kažnjavanja zločinaca. 

Potpisali Deklaraciju: 'Ona će dati novi zamah suradnji'

Zajedno s predsjedateljem Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem te predsjednicima Srbije Tomislavom Nikolićem i Crne Gore Filipom Vujanovićem Josipović je potpisao Deklaraciju o traženju nestalih osoba te kazao kako će potpisano dati ''novi zamah suradnji''. 

Predsjednik je istaknuo kako se u Hrvatskoj još uvijek nestalima smatra 1628 osoba čija se sudbina ne može rasvijetlili bez snažnije suradnje zemalja regije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.