Obavijesti

News

Komentari 34

Josipović: Vlada je na dobrom putu u pregovorima s MOL-om

Josipović: Vlada je na dobrom putu u pregovorima s MOL-om
7

Mora se naći način poslovanja koji je na korist kompaniji, ali i, naravno, dioničarima, rekao je. Josipović je siguran da će Vlada naći način da zaštiti hrvatske interese

VIDEO

Predsjednik Republike Ivo Josipović u Zadru je komentirao najavu mađarskoga MOL-a o mogućoj prodaji svojega udjela u Ini. Rekao je kako je Ina za Hrvatsku izuzetno važna tvrtka, koja ima perspektivu, iskustvo i kvalitetu. Dodao je kako očito postoje razmimoilaženja između Vlade i MOL-a, istaknuvši da vlasnička struktura Ine mora biti takva da osigura hrvatske nacionalne interese. 

– Vlada je na dobrom putu i mora se uspostaviti zakonit način poslovanja koji je na korist kompanije, ali naravno i dioničara i države jer je INA naša strateška kompanija. Namjere da se prodaju ili ne prodaju dionice, da se napravi ovo ili ono su modaliteti i siguran sam da će Vlada naći najbolji način da zaštiti hrvatske interese - izjavio je Josipović.

 Predsjednik nije htio ulaziti u to tko su mogući kupci, dodajući da postoji više ideja o tome. 

– Vlada brine o tome. Ina se mora staviti čvrsto na noge i jasno uspostaviti pravila i što je najvažnije Ina mora imati organizaciju i djelovanje sukladno hrvatskim zakonima i tu je naš interes - rekao je predsjednik države. 

U Zadar došao poslušati izvješće UNDP-a 

Predsjednik je u Zadar došao kako bi poslušao izvješće UNDP-a o mogućnostima razvoja hrvatskih ruralnih područja i povlačenja sredstava iz EU fondova. Prije toga je obišao i Seljačku tržnicu, projekt Zadarske županije i UNDP-a, na kojoj proizvođači poljoprivrednih proizvoda sa zadarskoga područja vrlo povoljno prodaju svoje ekološki uzgojene proizvode. 

– Tržnica je izgleda veliki uspjeh. Prolazeći kroz štandove čuo sam više izraza zadovoljstva nego na drugim mjestima Očito ovaj koncept gdje proizvođači izravno, bez posrednika, daje dobre rezultate. Ljudi su zadovoljni i treba nastaviti taj projekt - rekao je Josipović. Na pitanje kuha li se u kuhinji njegova ureda domaća „spiza“ od hrvatskih proizvoda predsjednik je odgovorio kako misli da su svi proizvodi, naši domaći.

>> MOL: Prodat ćemo udio u Ini; Vlada: Ponuda je zanimljiva

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...