Obavijesti

News

Komentari 119

Jovanović zanijekao optužbe: Nije bilo nepravilnosti ni afera

Jovanović zanijekao optužbe: Nije bilo nepravilnosti ni afera
14

Ministar obrazovanja je rekao da se radilo transparentno i nepristrano. Dodao je da je riječko Sveučilište jedino pripremilo projekt i zato dobilo 24 milijuna eura iz EU

VIDEO

Tvrdim da u Ministarstvu znanosti , obrazovanja i sporta i u prošlom i u ovom sazivu, što se tiče proračunskog nadzora i dodjeljivanja sredstava iz fondova EU, nije bilo nikakvih nepravilnosti ni afera, rekao je ministar obrazovanja Željko Jovanović.

Pokretanje videa...

24sataTV VIDEO

- Odabir svih projektnih prijedloga i u prošlom i u ovom sazivu ministarstva radilo se transparentno i nepristrano. Riječko Sveučilište jedino je pripremilo svoj projekt i zato je dobilo 24 milijuna eura sredstava iz fondova EU – kazao je ministar znanosti na izvanredno sazvanoj novinskoj konferenciji komentirajući objavljeni tekst u Jutarnjem listu gdje ga se proziva da je dodjelom 24 milijuna eura sredstava iz fondova EU pogodovao riječkom Sveučilištu , a na štetu Zagrebačkog.

- Ovo što je danas izašlo na naslovnici jednih novina, a ta će naslovnica ući u anale novinarstva, neodgovorno je, nepošteno, sramotno i ponižavajuće. Stoga očekujem da se uredništvo tih novina , koje je uvrijedilo i mene osobno i cijelo ministarstvo, zbog ovoga što je danas učinilo ispriča - rekao je Jovanović.

Istaknuo je kako inspektorica Ministarstva financija koja je došla u nadzor nije ništa razumjela pa su joj u ministarstvu potanko objašnjavali i pomagali da shvati o čemu je riječ. Ministar je ustvrdio da inspektorica nakon navedenog nadzora nije naišla ni na jednu nepravilnost te da Ministarstvo financija više nije nadležno za nadzor.

Jovanović je optužio rektora Zagrebačkog sveučilišta Aleksu Bjeliša da je posve nesposoban jer od 2009. pa do 2011. nije uspio zadovoljiti osnovne kriterije za dodjelu sredstava iz fondova EU, a jedino je projekt Sveučilišta u Rijeci bio spreman i zato je odabran.

Linić zgrožen ratom unutar akademske zajednice

Na presici je govorio i ministar financija Slavko Linić, koji je u kratkim crtama rekao da je bio šokiran kada je vidio da bivši zagrebački rektor Aleksa Bjeliš ulazi u sukob s riječkim Sveučilištem.

- Kada akademska zajednica međusobno ratuje to su loše poruke , a evidentno je da je Bjeliš svojom inicijativom htio otvoriti rat između riječkog i zagrebačkog Sveučilišta. To je bio razlog da je Ministarstvo financija odlučilo p rovesti proračunski nadzor i ne samo radi toga, nego sva sredstva koja se iz EU povlače su jako osjetljiva, bitne su procedure, treba ih pratiti jer jamčimo Europskoj komisiji da ćemo njihova sredstva namjenski i uspješno koristiti, to je razlog za oznaku povjerljivo na zapisniku - rekao je Linić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.