Obavijesti

News

Komentari 215

Jovanović: Vjeronauk nije za škole, ali neću ga istiskivati

Jovanović: Vjeronauk nije za škole, ali neću ga istiskivati
4

Ministar obrazovanja se sat vremena hvalio uvođenjem reda u svom resoru. Pobrojao je kako je u dvije godine mandata ispunio sve ciljeve koje si je zadao

VIDEO

Ministar obrazovanja Željko Jovanović sat vremena hvalio se uvođenjem reda u svom resoru. Pobrojao je kako je u dvije godine mandata ispunio sve ciljeve koje si je zadao, a to je obrazovanje dostupnije svima pod jednakim uvjetima, unaprijeđena je kvaliteta obrazovanja na svim razinama, a sredstvima i resursima se učinkovito upravlja. 

Utopisti su, kaže, oni koji su očekivali da će se u dvije godine mandata riješiti problemi nagomilani u osam godina, ali tvrdi da je obrazovanje dostupnije i kvalitetnije nego prije dolaska na vlast Vlade Zorana Milanovića. Jedan od prioriteta u idućoj godini je uvođenje građanskog odgoja u sve škole. Iako osobno smatra da je vjeronauku mjesto u Crkvi, a ne u školama, Jovanović je ustvrdio da se nitko ne treba bojati. Poručio je da mu nije namjera niti jednim potezom istiskivati vjeronauk iz škola. No, napominje da su svi događaji od '90-tih do danas potvrdili da je takav predmet potreban u školama.

- Građanski odgoj ne ugrožava nikoga, ali donosi puno koristi. On je garancija da će Hrvatska biti pravednije društvo u kojem se nitko neće prozivati jer je manjina, organizirati homofobne, ali i referendume kojima se želi ukinuti pravo cijeloj jednoj nacionalnoj manjini - kazao je.

Nije želio komentirati kaznenu prijavu

Kao prioritet u idućoj godini Jovanović je naveo još i provođenje obvezne predškole, a potom slijedi i uvođenje novih kurikuluma, devetogodišnjeg osnovnoškolskog obrazovanja, licenciranje nastavnika i ravnatelja, te stjecanje vještina upravljanja za dekane i rektore.

Jovanović nije želio komentirati kaznenu prijavu koju je protiv njega zbog prijevoza podnio Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama. Poručio je da se na izjave i postupke sindikata neće osvrtati sve dok traje postupak mirenja. Kada su u pitanju kolektivni ugovori, ministar Jovanović poručio je što slijedi ako mirenje ne uspije:

- Ide raskid ugovora i izrada potpuno novih kolektivnih ugovora, koji će biti jednako kvalitetni, ali na način da se prilagode ekonomskoj i gospodarskoj situaciji te da budu uravnoteženi u odnosu na državne i javne službenike u zemlji - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...