Obavijesti

News

Komentari 774

Kakav München. HDZ je po 5+ program skočio do Prnjavora?

Kakav München. HDZ je po 5+ program skočio do Prnjavora?
7

HDZ je u četvrtak predstavio izborni program pod imenom 5+ Hrvatska. Upravo je politiku 5+ na lanjskim izborima u Republici Srpskoj prezentirao i prof. Mile Vasić

VIDEO

HDZ-ov izborni program čekao se s nestrpljenjem mjesecima zbog najava da na njemu rade najbolji stručnjaci u suradnji s Nijemcima. Ponosno su ga predstavili u četvrtak na Zagrebačkom velesajmu. Pompozno su ga nazvali 5+ Hrvatska .

No, izgleda da HDZ nije trebao putovati do Münchena radi programa već su skočili do Prnjavora . Upravo je politiku 5+ na lanjskim izborima u Republici Srpskoj prezentirao Mile Vasić iz stranke Narodnog demokratskog pokreta .

VIDEO

Program ovog profesora sastojao se od sljedećih pet točaka - 1. borba protiv kriminala i korupcije, 2. stvaranje jake srednje klase, 3. obitelj, pronatalitetna i demografska politika, 4. zaštita, očuvanje i 5. racionalno korištenje prirodnih resursa i stvaranje konkurentne privrede i zaštita potrošača. Vizualni identitet njegova programa također strašno podsjeća na HDZ-ov.

PIXSELL

Upravo Vasićevu ideju o stvaranju jake srednje klase predsjednik HDZ Tomislav Karamarko jučer je spominjao na skupu mladeži.

- S našim partnerima razvili smo gospodarski plan za jaki srednji sloj. Hrvatsku iznadprosječno bogatih i iznadprosječno siromašnih više nećete gledati. Zato moramo pobijediti na ovim izborima. Moramo stvoriti program da nas 2050. bude milijun više nego danas. Zato ćemo poticati razvoj obitelji i davati potpore za novorođenčad - isticao je jučer.

Robert Anic/PIXSELL

No, podsjetimo da su isprva bili protiv Vladina rješenja vezano za kreditne dužnike u švicarcima da bi naglo promijenili retoriku pa svi digli ruke za zakon o konverziji.

POGLEDAJTE VIDEO: Euforija s predstavljanja izbornog programa 5+

Pokretanje videa...

24sata Video 01:53

Inače, Vasić sa svojim programom nije uspio ući u parlament.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 774
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik