Obavijesti

News

Komentari 102

Ribić: Mrsić je sve poduzeo da štrajka bude i mi ćemo štrajkati

Ribić: Mrsić je sve poduzeo da štrajka bude i mi ćemo štrajkati
8

Ministar Mrsić potvrdio je kako ni treći krug pregovora nije uspio. Pozvao ih je da nastave s pregovorima u 14 sati, Ribić je rekao da će oni opet pokazati dobru volju

VIDEO

Vlada je na Twitteru objavila kako nije uspjelo mirenje sa sindikatima javnih i državnih službi. 

- Vlada RH i dalje je spremna riješiti problem, ali sindikati koji su u sporu žele da se sporazum potpiše samo s njima, a ne sa svim sindikatima državnih i javnih službi - napisali su.

Ministar Mirando Mrsić potvrdio je kako mirenje ni u trećem krugu nije uspjelo. Međutim, rekao je kako neće biti blokade sustava. Vlada je pristala da se u sporazumu sa sindikatima uvrsti dio prema kojem će državnim i javnim službama biti vraćeno ono što im je oduzeto kada rast BDP-a bude takav da će moći biti osigurana sredstva za to, no naglasio je kako želi da Vlada taj sporazum želi potpisati sa svim sindikatima državnih i javnih službi, a ne samo s ovih 11. Pozvao je sindikate u 14 sati na daljnje pregovore. 

'Za nekoga novca ima, za nekoga ne'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gospodin Mrsić je sve poduzeo da štrajka bude i mi ćemo ga održati - rekao je Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i dodao kako će biti u štrajku koliko će to njihovi članovi htjeti. 

- Mi smo ljudima uvijek na raspolaganju - dodao je na pressici. O detaljima će izvijestiti u srijedu ili četvrtak. 

- Sama srž sukoba je u tome što sindikati ne pristaju na trajno smanjivanje njihovih prava. Pristaju na privremeno, ali ne na trajno - objasnio je Ribić. 

- Kaže Vlada da novca sada nema. I mi ne tražimo sada. ali želio bih reći da ima i sada, ali ne za nas. Imamo razinu prava koja se ne smiju smanjivati. Za nekoga novca ima, za nekoga ne - rekao je Ribić. 

- Mrsić će ostati zapamćen što nije uspio postići sporazum sa sindikatima koji su tražili nula kuna - rekao je Branimir Mihalinec, predsjednik Sindikata zaposlenih u srednjim školama. Na pitanje o održavanju mature, odgovorio je kako u slučaju ratnog stanja predsjednik može uvesti vojnu obvezu i 'umro' od smijeha. Ispričao se.

Sindikati javnih i državnih službi i predstavnici Vlade pregovarali su u ponedjeljak kako bi spriječili štrajk u srijedu. Ministar Mirando Mrsić u subotu je izjavio kako Vlada ne može pristati na povećanje koeficijenata dok situacija u zemlji ne bude bolja. 

- Vlada je rekla da će to biti kada u zemlji bude bolje, ali se ne želimo obvezati sporazumom za koji znamo da ćemo vrlo teško sprovesti. To je glavna prijeporna točka - rekao je Mrsić nakon četverosatnog sastanka. 

Predsjednik Matice sindikata Hrvatske, Vilim Ribić istaknuo je kako sindikati traže precizne uvjete pod kojima će se vratiti tri posto plaće kada BDP počne rasti te točno određenje da Vlada jednostrano neće smanjivati plaće, piše HRT

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora