Obavijesti

News

Komentari 748

Kninska kraljica Josipa Rimac dobiva Ministarstvo branitelja?

Kninska kraljica Josipa Rimac dobiva Ministarstvo branitelja?
3

Kao najizgledniji nasljednici Crnoje na mjestu ministra branitelja spominju se bivši brigadiri Jozo Milićević i Božo Kožul te bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac

VIDEO

Bivši ministar branitelja Mijo Crnoja koji je na funkciji proveo samo šest dana od kojih su četiri radna neće imati pravo na naknadu šest mjeseci pune i šest mjeseci polovice plaće.

Prema Zakonu o pravima i obvezama državnih dužnosnika, pravo na naknadu ne mogu ostvariti dužnosnici koji su razriješeni na osobni zahtjev ako nisu proveli na radu kao dužnosnik najmanje godinu dana.

Crnoja je napustio ministarstvo, a policija je, navodno, obavila terensku provjeru i obišla baraku u Samoboru na adresi na kojoj je prijavljen. Željko Dilber tvrdi da se ovog trenutka još ne zna tko će biti novi ministar branitelja. 

- Pozicija ministra pripada HDZ-u i stranka će sa svojim tijelima, Odborom za branitelje, Zajednicom Gojko Šušak izaći s prijedlogom prema vrhu stranke i onda ćemo vidjeti - poručio je Dilber dodavši  kako potraga za novim kandidatom neće biti teška. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Unutar braniteljske populacije postoje stotine kvalitetnih ljudi koji zasigurno mogu obnašati tu dužnost - zaključio je. Kao najizgledniji nasljednici Crnoje na mjestu ministra branitelja spominju se bivši brigadiri Jozo Milićević i Božo Kožul te bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Podsjećamo, Uskok je 21. siječnja obustavio istragu protiv nje i njezina supruga, koje su sumnjičili za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti.

- Indikativno je da se to događa upravo danas, prije formiranja nove vlade. Sigurno će biti mjesta za nju. Ona je naš vrijedan član, vrlo je operativna - ustvrdio je tada Tomislav Karamarko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 748
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a