Obavijesti

News

Komentari 0

Koalicija desnog bloka "Svi za Sisak" nada se velikoj pobjedi

Koalicija desnog bloka "Svi za Sisak" nada se velikoj pobjedi
6

HDZ se udružio sa HSP-om dr. Ante starčević, a uz njih su HSS, HSLS, Zelena lista, Stranka umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno i tri nezavisne liste

VIDEO

U lokalne izbore na gradskoj razini u Sisku, desni blok ulazi s koalicijom pod imenom “Svi za Sisak - za sigurno sutra”. Koalicija okuplja deset stranaka i nezavisnih, a HDZ i HSP "dr. Ante Starčević" su stožerne stranke u koaliciji. Uz njih su HSS, HSLS, Zelena lista, Stranka penzionera, Blok umirovljenici zajedno, te nezavisne liste Vere Zaloker,  Branka Tompića i lista obrtnika Željka Vrbanusa poznatog po izradi replike legendarne VW Bube od kovanog željeza i kristala Swarovski koja je poznata i u svijetu. 

U odnosu na prošle izbore mijenja se samo broj potpisnika koalicije koji je za ove izbore nešto veći, a lideri Koalicije su, kao i dosad, aktualni gradonačelnik Grada Siska, Dinko Pintarić (HDZ) i Veljko Novak, predsjednik Gradskog vijeća (HSP dr. Ante Starčević).

HDZ i pravaši imaju više izbornih pobjeda u gradu Sisku. Izgubili su samo jedanput, ali zakratko jer su uspjeli pridobiti dva vijećnika lijevog bloka i tako nakon nepuna tri mjeseca skinuti s vlasti lijevi blok predvođen SDP-om. Članovi Koalicije ističu kako se obvezuju na političku suradnju za očuvanje i unapređenje komunalnog i društvenog standarda u Grada, još učinkovitija gradska uprava, razvoj i poticanje obrtništva i poduzetništva i zapošljavanja, te svekolikog razvoja grada i boljitka građana. 

Lijevi blok predvode SDP i HNS

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lijevi blok na izborima u gradu Sisku predvode SDP, HNS-liberalni demokrati i Hrvatska stranka umirovljenika. Predsjednica gradskog SDP, Kristina Ikić Baniček kandidatkinja je te koalicije za gradonačelnicu, a zamjenik je HNS-ovac Vlado Andučić. 

Inače, Kristina Ikić Baniček poprilično je glasna u radu Gradskog vijeća - postavlja  neugodna pitanja zbog kojih nerijetko zaiskri na sjednicama Vijeća. Desni blok joj ne ostaje dužan pa sjednice Vijeća znaju proteći u povišenim tonovima.

Osim desnog i lijevog bloka, u Sisku postoji i treći blok koji predvode manjine.

Gužva je i u izboru za župana

Aktualna županica Marina Lovrić Merzel (SDP) ulazi u utrku za treći mandat. Konkurenti su joj  Ivo Žinić (HDZ) te Željko Kardaš (HSP), njezin još uvijek koalicijski partner i aktualni predsjednik Županijske skupštine. Zamjenici Kardaša bili bi dr. Igor Šket i Ivica Pandža-Orkan, aktualni savjetnik županice za branitelje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a