Obavijesti

News

Komentari 542

Kolinda odlazi iz Splita, žali jer nije stigla posjetiti više mjesta

Kolinda odlazi iz Splita, žali jer nije stigla posjetiti više mjesta
9

Ured predsjednice bio je desetak dana smješten u zgradi županije, a nije poznato koliko će nas to sve stajati. Nada se da će i sljedeće godine preseliti ured

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon desetak dana napustila je privremeni ured u Splitu iz kojeg je obišla cijeli niz mjesta u Dalmaciji, ali i rekla da žali jer nije stigla posjetiti sve koji su je zvali.

U svojoj službenoj objavi zahvalila je svima koji su joj pružili gostoprimstvo, no još nije poznato koliko je izmještanje ureda stajalo porezne obveznike.

Ured je bio smješten u zgradi županije, a predsjednica je noćila u vojnom objektu u Lori, dok su savjetnici uglavnom spavali u obiteljskim kućama.

POGLEDAJTE VIDEO :

Pokretanje videa...

24sata Video 00:38

Pokretanje videa...

24sata 00:42

Izjavu prenosimo u cijelosti

Drage Splićanke i Splićani, drage Dalmatinke i Dalmatinci,

Split je proteklih dana, nakon što smo u Kninu ponosno proslavili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 20. obljetnicu „Oluje“, bio sjedište mojega Ureda i polazište mojih posjeta gradovima i općinama širom Dalmacije. Želim vam od srca zahvaliti na deset dana divnoga gostoprimstva u vašem, a sada na poseban način i mojem gradu, srcu naše Dalmacije, Splitu. Primljena sam, zajedno s mojim suradnicima, onako kako Split uvijek prima: srdačno, neposredno, s poštovanjem i pažnjom i, nadasve, prijateljski.

Posebno zahvaljujem gospodinu Zlatku Ževrnji, županu Splitsko-dalmatinske županije, njegovim suradnicima i svima koji su meni i mojem Uredu pružili svu potrebnu pomoć.

Imala sam jedinstvenu prigodu u malo dana posjetiti divna mjesta našeg dalmatinskog podneblja, upoznati se s uspjesima i dostignućima, ali i s problemima, koje ćemo, vjerujem, zajedničkim nastojanjima uspješno riješiti. Hvala na srdačnom gostoprimstvu čelnicima lokalnih samouprava i žiteljima Knina, Šibenika, Zmijavaca, Metkovića, Ploča, Sinja, Nerežišća, Sumartina, Sućurja, Prigradice, Smokvice, Orebića, Trstenika, Stona, Omiša, Dugopolja i Splita. Svagdje sam u susretima, u riječima i osmjesima naših ljudi,  osjetila optimizam i probuđeno zajedništvo. Svuda, od Knina do doline Neretve, osjeća se novo pozitivno ozračje, osjeća se domoljublje njegovano starim tradicijama kao i ono moderno, temeljeno na vjeri u Hrvatsku i njezine mogućnosti, osjeća se da Hrvatska želi bolje i može bolje.

Nisam se nažalost mogla odazvati brojnim pozivima u povodu dana gradova i općina, kulturnih i drugih događanja, koje sam primala iz priobalnih mjesta, s otoka, iz Zagore. Molim za razumijevanje i brojne građane koje nisam stigla primiti. Premalo je vremena bilo za sve.

Nadam se, drage Splićanke i Splićani, da rad Ureda Predsjednice ničim nije remetio uobičajen život vašega grada. Bilo je ovo lijepo i dragocjeno iskustvo za mene osobno i moj Ured. Nadam se isto tako da su ovi dani, u kojima je Split na svoj način bio hrvatski glavni grad, i vama približili rad Ureda Predsjednice. Vjerujem da ću tijekom sljedeće godine ponovno moći raditi i proboraviti među vama.

Hvala, dragi Splite – hvala, draga Dalmacijo!

Vaša

Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 542
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.