Obavijesti

News

Komentari 271

'Ivo Josipović ne smije govoriti da je Hrvatska zemlja jada'

'Ivo Josipović ne smije govoriti da je Hrvatska zemlja jada'
3

U Splitu je Kosor ukorila svog ministra i novinare, a od Bajsa je žicala plaću jer je puno radila na promociji turizma. Ukorila je Josipovića i opet spomenula Milanovića

VIDEO

U interjuu za Media servis Jadranka Kosor je opomenula predsjednika da o svojoj zemlji ne smije govoriti kao zemlji jada. 

- Hrvatska nije zemlja ni jada ni čemera, već zemlja koja je završila pregovore i koja je cijenjena u svijetu, rekla je Kosor i pozvala Ivu Josipovića na sastanak jer imaju puno otvorenih pitanja i problema koje prema Ustavu moraju zajedno rješavati.

- I svakako ne bi bilo dobro da do izbora sve stoji i da se ostvari ona Zorana Milanovića , da ništa do izbora ne treba raditi, rekla je Kosor, a prenosi Tportal.

Kosor 'žicala' plaću od Bajsa i ukorila ministra Branka Bačića 

Premijerka Jadranka Kosor u Splitu je nastavila svoj "Tour de Hrvatska". Ovaj put imala je javni sastanak s direktorima županijskih turističkih zajednica priobalja i direktorima predstavništava HTZ-a iz Slovenije, Njemačke, Mađarske i Austrije.

Sastanak je održan u splitskoj ACI marini, u restoranu "Zrno soli" iz čije se kuhinje širio divan miris morskih specijaliteta. Domaćini su bili župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader i dogradonačelnica Splita Anđelka Visković, a u pratnji premijerke bili su ministri Branko Bačić, Đuro Popijač i Damir Bajs. Svi su premijerki podnijeli izvješće, mijenjali se za govornicom i zahvaljivali Vladi na onome što je napravila za turizam.

- Da nije bilo Vlade ne bi bilo ovakve sezone. A važnu ulogu odigrale su naše ceste – izrekli su gotovo svi govornici i govorili o brojkama rekordne sezone.

Premijerka ih je sve najavila, odslušala, imala pokoju upadicu.

- Možda bi moj dio plaće, s obzirom koliko sam govorila o turizmu, mogao ići na Ministarstvo turizma – dobacila je ministru Bajsu.

Ministra Bačića brojke su malo zamorile, pa mu je pogled odlutao na osunčani prizor splitske Rive. 

- Ministre, znam da je prizor lijep, ali molim vas prestanite gledati kroz prozor, zamolila je 'moderatorica' Kosor sa smješkom Bačića. 

Kosor je nakon toga opomenula i brbljave novinare koji su se među sobom došaptavali, rekavši im kako nije lijepo pričati dok drugi govore. 

Dok su se mijenjali govornici, premijerka je najavila da će se sljedećeg tjedna nastaviti radovi na Pelješkom mostu, kazala je da se ide u izgradnju auto ceste do Dubrovnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 271
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"