Obavijesti

News

Komentari 71

Kosor: Drago mi je da se Šeks ispričao i tome se pridružujem

Kosor: Drago mi je da se Šeks ispričao i tome se pridružujem
6

Premijerka je rekla da će se ispričati svima koje bilo koji član HDZ-a uvrijedi. Dodala je i da Pusić neće javnosti reći da je Čačić podnio tužbu protiv nje radi izjave Pavića

VIDEO

Drago mi je što se gospodin Šeks ispričao i ja se tome pridružujem. Svima kojima je bilo koji član HDZ-a uputio bilo kakvu neprimjerenu riječ i ja se ispričavam kao predsjednica stranke, ali borbu za istinu i za pravo da govorimo o istini mi definitivno nećemo završiti, pogotovo u ovo predizborno vrijeme. Nećemo prestati upozoravati na uvrede koje trpi HDZ i zato je jučer bila prava farsa kad je gospođa Pusić bila "zgranuta" činjenicom da je jedna stranka kao što je HDZ podnijela tužbu protiv Željka Jovanovića, koji učestalo i opetovano, ne samo u sabornici, proglašava HDZ zločinačkom organizacijom – kazala je danas Jadranka Kosor u Varaždinu.

Dodala je i da "pritom gospođa zastupnica Pusić, kad govori o tome da se želi suzbiti javna riječ i sloboda mišljenja, neće reći javnosti da su HNS i njegov predsjednik Radimir Čačić prije nekoliko mjeseci podnijeli tužbu protiv nje".

- Podnijeli su tužbu protiv mene, ali ne zbog mojih riječi nego zbog riječi glasnogovornika Mladena Pavića, koji je ovoga proljeća ustvrdio da u prosvjedima protiv Vlade ima instrumentaliziranih članova oporbe, za što smo imali dokaza. Tada je HNS podnio tužbu protiv mene zbog riječi Vladina glasnogovornika. Međutim, nisu pribavili ono što je bilo nužno, a to je potvrda o skidanju imuniteta predsjednici Vlade pa je postupak tako i završio. Prema tome, zaista je nevjerojatno da se oni sada čude što  smo mi zatražili da Željko Jovanović konačno odgovara za to što 220.000 članova HDZ-a proglašava zločinačkom organizacijom, a nije im smetalo tužiti mene zbog izjave glasnogovornika – rekla je J. Kosor.

Osvrnula se i na situaciju u Saboru, rekavši da vladajuća većina postoji.

- Ono što nisam dopustila, i zato će glasovanje biti sljedećih dana, jest da se pozove i jedna naša zastupnica koja je prije nekoliko dana rodila. Mi imamo i kvorum i većinu. Većina je stabilna unatoč svim naporima oporbe, pogotovo u posljednje dvije godine, da sruši Vladu – kazala je J. Kosor.

Inače, ona je danas otvorila radove na gradnji trafostanice u Knegincu Gornjem te posjetila tvrtku Boxmark. U 16 sati nazočit će Saboru HDZ-a III. izborne jedinice u Gradskoj dvorani na Dravi u Varaždinu.




Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca