Obavijesti

News

Komentari 199

Kosor se zadržala kod Purde i naljutila ministra Jandrokovića

Kosor se zadržala kod Purde i naljutila ministra Jandrokovića
12

U pauzi Dunavske konferencije u Vukovaru Jadranka Kosor otišla je posjetiti Tihomira Purdu. Ministar Jandroković i ostali čekali su ju na konferenciji za novinare

VIDEO

Premijerka Jadranka Kosor u Vukovaru je došla na Vukovarsku Dunavsku konferenciju koju je za europske predstavnike organizirao ministar Gordan Jandroković. Nakon sastanka s članovima Europske komisije, kojom prilikom je naglasila važnost održavanja ovakvog sastanka u Vukovaru, Kosor je iskoristila pauzu i posjetila svog odnedavno omiljenog Vukovarca Tihomira Purdu. Kosor nije vidjela Purdu od dana kada su ga pustili na slobodu iz bosansko-hercegovačkog zatvora. 

- Rekla sam da ću doći kad prvom prilikom posjetim Vukovar i eto me - rekla je nasmiješena premijerka Purdi koji ju je dočekao na vratima svog stana u centru grada. Nakon što su se srdačno pozdravili premijerka je darovala troje Purdine djece s velikom košarom slatkiša. 

Na ulazu u dnevnu sobu zastala je vidno iznenađena i ozarenog lica. Naime, na zidu Purdine dnevne sobe stoji velika uokvirena slika nasmiješene premijerke, pored nje raspelo, a s druge strane hrvatska himna. 

- Jao, vidi moju sliku! - iznenađeno je uzviknula Kosor i, zajedno sa pratnjom i obitelji Purda, nekoliko trenutaka stajala ispred slike zureći u svoj lik. Sličan veliki portret imaju svi HDZ-ovi dužnosnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Meni je jako drago što ste uspjeli doći u moj dom. Do sada sve što ste mi obećali, to ste i učinili - rekao joj je Purda. 

Premijerka je razgovarala s djecom, ali se i raspitala o četvrtom, koje je na putu. Purda joj je rekao da se radi o djevojčici koja će se zvati Ivana i treba se roditi krajem lipnja. 

- Kada se dijete rodi, odmah me nazovite i ja ću ubrzo doći. Otvorit ćemo šampanjac i naravno da ću biti kuma - rekla je premijerka. 

Purda je premijerki rekao da ima nekih problema, ali da bi o tome sa njom razgovarao nasamo, što mu je ona i dopustila. Obzirom da je nedavno obnovio svoj stan, kupio novi namještaj i riješio neke dugove za režije, pretpostavlja se da Purda sada treba pomoć oko kredita koje otplaćuje umjesto svojih prijatelja. 

Cijelo vrijeme dok je premijerka bila kod Purdinih, u sali Županije čekalo se na njen i povratak novinara kako bi se započela najavljena tiskovna konferencija o dosadašnjem radu Dunavske konferencije. 

Revoltirani ministar Jandroković nije bio zadovoljan premijerkinim protokolom pa je rekao da konferencija neće čekati nju. Potom je ipak malo prolongirao termin, da bi, na kraju, ipak održao presicu bez premijerke i pola novinara.

Ministarstvo: Kosor nije ni trebala biti na konferenciji za novinare

Iz Ministarstva vanjskih poslova poslali su priopćenje u kojem stoji da sudjelovanje predsjednice Vlade Jadranke Kosor na konferenciji za novinare nakon održavanja Vukovarske dunavske konferencije nije niti bilo predviđeno. Također napominju da je konferencija za novinare kasnila zbog dužeg trajanja programa Vukovarske dunavske konferencije.

Tužit će Srbiju

Tihomir Purda je izjavio kako će zbog uhićenja i gotovo dvomjesečnog pritvora u BiH tužiti Srbiju. Dodao je kako njegov odvjetnik već radi na papirologiji za podizanje tužbe, piše HRT

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor