Obavijesti

News

Komentari 73

Kosor: Silinu odvratnosti zla shvatiš tek kad dođe blizu

Kosor: Silinu odvratnosti zla shvatiš tek kad dođe blizu
4

Domaći političari komentirali su na društvenim mrežama vijest o navodnoj smrti Tomislava Salopeka, zgražajući se nad činom ISIL-a i izažavajući sućut obitelji

VIDEO

Informaciju o navodnom smaknuću Hrvata Tomislava Salopeka, koju je u srijedu objavio ISIL, komentirali su i naši političari izražavajući sućut obitelji Salopek.

- Nema tog boga, nema te vjere, nema te države, nema tog sustava i nema te ideologije u čije je ime dozvoljeno ubijati. Ubojstvo Salopeka - a prije njega desetke, stotine, tisuće nevinih - jest svirep, neoprostiv zločin. I protiv čovječnosti, i protiv boga, i protiv vjere, i protiv države, i protiv sustava i protiv ideologije koja takve zločine potiče - poručio je nezavisni saborski zastupnik Branko Vukšić.

- Izražavam iskrenu sućut obitelji Tomislava Salopeka koji je postao još jedna nevina žrtva bezumne i barbarske politike tzv. Islamske države. Nažalost Hrvatska je i danas vidjela koliko je opasan terorizam i ekstremizam, kojem se zajedno s partnerima moramo oduprijeti - naopisao je na svojoj Facebook stranici napisao je Andrej Plenković, zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu.

- Tek kad zlo dođe tako blizu shvatiš svu silinu njegove odvratnosti - poručila je nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor na svom Twitter profilu.

- Kad ti riječ zastane u grlu. Zlo slavi pir neljudskosti. Opet. Do kada - napisao je Goran Bues Richembergh na svom Facebooku profilu uz članak o navodnom smaknuću Tomislava Salopeka.

- Fanatizam je veliki neprijatelj logike... teško sljepilo kod zdravih očiju, amputacija duše od kontrole koju čini razum, moral i istina.. - napisao je ministar Mihael Zmajlović.

HDZ: Čin smaknuća je udar na čovječanstvo i demokraciju

HDZ je izrazio sućut obitelji sućut te istaknuo kako ovaj čin pokazuje da je terorizam problem cijelog svijeta.

"Hrvatska demokratska zajednica zgrožena je, još uvijek nepotvrđenom strašnom viješću o mogućem pogubljenju Tomislava Salopeka.

U ovom teškom trenutku za cijelu Republiku Hrvatsku i hrvatski narod, ujedinjeni smo u molitvama za našeg Tomislava, kao što smo ujedinjeni u osudi gnusnog čina.

Hrvatska demokratska zajednica najdublje i najiskrenije suosjeća s obitelji Tomislava Salopeka. 

Još jednom smo svjedoci da je terorizam problem cijelog svijeta, a da je tzv. Islamska država jedna od najvećih prijetnji međunarodnom miru i sigurnosti.

Takav barbarski čin, ne samo da izaziva zgražanje Hrvatske, nego i cijelog slobodnog svijeta. Čin smaknuća udar je na sve ljude - na čovječanstvo, civilizacijske vrijednosti i demokraciju.

Slobodni svijet nailazio je na puno teških izazova u povijesti i nikad nije pokleknuo pred silama zla i mraka. Ako se dogodilo ono najgore,Tomislavova i ostale žrtve samo jačaju našu odlučnost u toj borbi", stoji u priopćenju HDZ-a.

Sućut obitelji Salopek izrazio i Vučić

Predsjednik srpske vlade Aleksandar Vučić izrazio je sućut hrvatskoj vladi i obitelji Tomislava Salopeka.

 - Ako su istinite tvrde o pogubljenju Salopeka, ja u ime Srbije i vlade Srbije izražavam vladi Hrvatske i obitelji najdublju sućut - rekao je Vučić na tiskovnoj konferenciji u Beogradu, prenosi Blic. 



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je