• Članak
  • Komentari 61
  • Share
  • Tweet1

Lagao da je skupio potpise te predao prazne papire?

Predsjednički kandidat Gospodarske stranke Stjepan Gnječ je predao papire sa, kako je on sam rekao, 33.060 potpisa. No oni su bili prazni

Ponedjeljak, 16. 11. 2009. u 08:17    Piše: I. Hruškovec, S. Krnetić
HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang u ponedjeljak ujutro u 9 sati Državnom izbornom povjerenstvu predao je svoju kandidaturu i prikupljenih 140.600 potpisa potpore. Uz njega je uz brojnu HDZ-ovu svitu bila i premijerka i šefica stranke Kosor.
- Potpisi su dokaz da su građani prepoznali moj program koji jamči bolji standard - rekao je Hebrang, očito zaboravivši da o tim stvarima brine Vlada, a ne predsjednik. Uvjeren je u svoju pobjedu, a ako dođe do drugog kruga u njemu kao protukandidata vidi Josipovića. Sat vremena poslije Hebranga, Josipović je povjerenstvu predao 117.000 potpisa. I on je stigao u pratnji stranačkog šefa Zorana Milanovića i ostalih kolega. U dvorani ga nije dočekao nitko od članova DIP-a, jer je uranio pet minuta.
- Hrvatska je gladna pravde. Hrvatska treba rad i poštenje - rekao je Josipović. Predsjednička kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić u DIP je donijela nešto više od 47.000 potpisa. Iako uvjerena u pobjedu, smatra da će ovo biti neizvjesni izbori.
- Uvjerena sam da će Hrvatska dobiti svoju prvu predsjednicu države - izjavila je Pusić. Josip Jurčević nezavisni predsjednički kandidat u Sabor je stigao na biciklu. Dovoljnih 14.000 potpisa ispred povjerenstva su autom dovezli njegovi suradnici. Potpise su mu kaže skupljali volonteri. Nezavisni kandidat Dragan Primorac u DIP je došao u pratnji supruge, a za svoju kandidaturu prikupio je 35.000 potpisa potpore.  Više od 18.000 potpisa potpore svojoj kandidaturi DIP-u je predao i Miroslav Tuđman. Srpska manjina ima svog predsjedničkog kandidata Veljka Džakulu koji je prikupio 10.557 potpisa. Vesna Škare Ožbolt  je predala 18.000 potpisa. Slavko Vukšić je skupio 12.500 potpisa, a Najmađi predsjednički kandidat Dean Golubić (25) povjerenstvu je predao svoju kandodaturu s 10.080 potpisa potpore.

PREDAO PRAZNE PAPIRE
Predsjednički kandidat Gospodarske stranke Stjepan Gnječ  je došao u DIP i predao papire sa, kako je on rekao, 33.060 potpisa. Naglasio je da je je nezadovoljan medijskim tretmanom, a kazao je i da su mu u ostali kandidati ukrali boju, himnu i program.
No DIP je pregledao papire i utvrdio da su oni prazni. Gnječ je rekao da mu je netko podvalio prazne papire. Na pitanje kako je to moguće kada su potpise u kutije stavljali članovi njegovog izbornog stožera rekao da više slučaj ne može komentirati.

U DIP JE DOŠAO S JEDNIM POTPISOM ZA KANDIDATURU

Predsjednički kandidat Stjepan Kravarščan u DIP je predao kandidaturu s prikupljenim samo jednim potpisom. Potpis mu nije dala ni supruga.
- Svi moji prijatelji su se potpisali - ogorčen je Kravarščan. Za neuspjeh krivi medije i Vladu. S obzirom da kandidati moraju prikupiti najmanje 10.000 potpisa da bi povjerenstvo kandidaturu potvrdio, za očekivati je da će ona biti nevažeća. Dovoljno potpisa nije prikupio ni Sead Hasanović poznat kao Braco Cigan iz Malnarove Noćne more. Na listu mu se potpisalo 6300 ljudi.

MIKŠIĆ POTPISE DONIO U KOLJEVCI

Uz zvuke tamburice u Sabor je ušetao nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić. Prikupio je 15.000 potpisa potpore, koje je donio u drvenoj koljevci iz kako kaže 1865. godine, a ona je kaže simbol novog preporoda. Najozbiljnijim protukandidatom smatra 500.000 mrtvaca koji su protiv njega glasali prije pet godina. U crnoj kutiji donio je i njihove glasačke listiće. U DIP je kandidaturu ali bez ijednog potpisa predao i Slobodan Midžić. Tvrdi da predstavlja Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju, a potpisi mu ne trebaju jer se 'kandidirao za predsjednika EU-a'.

Tagovi: kandidati, potpisi, izbori, predsjednik

Izdvojeni komentari 61 komentara Pogledaj sve komentare
16.11.2009., 13:44

ha eto: Alka bi imala najviše potpisa i to samo da su se potpisali svi oni sa kojima se hopa cupa u krevetu.

16.11.2009., 13:09

teuta: a di je alka, kolko ona milijardi potptisa ima, ajde izaberite se vec jednom i sjasite nam. koja lakrdija

16.11.2009., 08:47

webasto: haha a di je naš ložač kotlova...LLOOOLLL

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar