Obavijesti

News

Komentari 75

'Lista srama': U tjedan dana 2500 radnika je dobilo plaću

'Lista srama': U tjedan dana  2500 radnika je dobilo plaću
2

Ta lista je upravo zbog toga ispunila svrhu. Važno je i što ćemo u realnom vremenu znati kad netko ne isplaćuje plaće, to je vrlo važno, komentirao je Mirando Mrsić

VIDEO

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić komentirao je u utorak 'listu srama' poslodavaca koji ne isplaćuju plaće. S time je vrlo zadovoljan.

 - U posljednjih sedam dana 311 tvrtki i 317 obrtnika isplatili su plaće za 2500 radnika. Ta lista je zbog toga ispunila svrhu. Važno je i što ćemo u realnom vremenu znati kad netko ne isplaćuje plaće, to je vrlo važno - rekao je Mrsić. 

Bez komentara za slučaj Osijek Koteksa

Nije htio komentirati slučaj Osijek Koteksa, tvrtke koja je navodno nezasluženo završila na popisu onih koji ne isplaćuju plaće te su zbog toga izgubili posao vrijedan 200 milijuna kuna. 

Razmišlja se o objavi bijelih lista, s onima koji poštuju pravila

U odgovor se ubacio potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Razmišljamo da počnemo objavljivati bijele, a ne crne liste, znači liste onih koji poštuju pravila. Bilo bi dobro kad bi oni dobili neke nagrade, kad bi imali neke benefite - rekao je Grčić, ali tvrdi kako zasad nisu odlučili hoće li to zaista realizirati jer još ne znaju kako bi nagrađivali one koji posluju u skladu sa zakonom.

Rad za 1600 kn: Njih 47% poslije našli posao

Mirando Mrsić vrlo je zadovoljan i s novim podacima o aktivnim mjerama zapošljavanja

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je brojke za 2013. godinu i trenutno stanje s tim mjerama. U Hrvatskoj 18.647 mladih trenutno radi bez zasnivanja radnog odnosa, tj. za 1600 kuna. HZZ je ove godine primio 17.591 zahtjev za provođenje te mjere zapošljavanja, obradili su 93 posto zahtjeva i odobrili njih 72 posto, tj. 11.803 do 24. srpnja. Prema podacima za 2013. godinu, gotovo polovica mladih koji su te godine završili s radom za 1600 kuna u prvih šest mjeseci nakon toga našli su posao. Točnije, njih oko 47 posto. 

Kad se gledaju dugoročni rezultati, Mrsić se pohvalio kako u dvije godine nakon što su odradili godinu dana za 1600 kuna njih 60 posto se zaposli

Ministar je zadovoljan i provođenjem drugih mjera zapošljavanja, koje koristi 19.086 ljudi, odnosno zajedno s korisnicima mjere osposobljavanja za rad ukupno se radi o 37.733 korisnika svih mjera HZZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.