Obavijesti

News

Komentari 261

Mađari se naslađuju: Hrvatska je doživjela slom za jedan dan

Mađarski ministar vanjskih poslova narugao se situaciji u Hrvatskoj: "Da nas hrvatski premijer nije toliko napadao prošlog tjedna možda bi danas bili pripremljeniji"

VIDEO

Mađarska je proširila krizno stanje na svoj teritorij koji graniči s Hrvatskom od okruga na svojoj granici sa Srbijom zbog vala  izbjeglica, rekao je u četvrtak mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

- Što Hrvatska radi? Umjesto da osigura odgovarajuću skrb za imigrante i registrira ih ona ih šalje prema Mađarskoj i Sloveniji - rekao je Szijjarto, piše Reuters, a prenosi tportal.

Szijarto se narugao sa situacijom u Hrvatskoj kazavši kako prenosi Reported.ly: 'Da nas hrvatski premijer nije toliko napadao prošlog tjedna možda bi danas bili pripremljeniji'.

Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je u četvrtak da se migranti neće zadržavati u Hrvatskoj te da će se sigurno upućivati prema Mađarskoj i Sloveniji, zemljama u Schengenskoj zoni.

- Mađarsko ministarstvo je pozvalo hrvatskog veleposlanika u Mađarskoj kako bi prigovorilo tom slanju migranata prema Mađarskoj - rekao je Szijjarto, dodajući kako je Hrvatska sada dokazala da nije spremna pridružiti se Schengenskoj zoni slobodnog kretanja za najmanje još nekoliko godina. 

Szijjarto je dodao da je Hrvatski sustav skrbi za migrante doživio slom za jedan dan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 261
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.