Obavijesti

News

Komentari 802

Milanović: Dok sam ja premijer, referenduma o ćirilici neće biti

Milanović: Dok sam ja premijer, referenduma o ćirilici neće biti
1

Mislim da je kriv pokojni predsjednik Kennedy, rekao je u svom stilu premijer Zoran Milanović na pitanje je li Vlada kriva za održavanje referenduma o definiciji braka

VIDEO

Referenduma o ćirilici neće biti dok sam ja premijer. Postoje pravni mehanizmi i konvencije koje smo potpisali prilikom ulaska u Europsku uniju koji ne dozvoljavaju referendume koji se tiču prava nacionalnih manjina, rekao je u ponedjeljak premijer Zoran Milanović u Osijeku

Rekao je to nakon što je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara objavio da ima dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma. Milanović je također najavio promjenu Ustava kojom će se spriječiti referendum o ćirilici. 

'Istospolni parovi će ostvariti svoja prava zakonom'

Što se tiče referenduma u nedjelju, Milanović je rekao kako rezultati ništa bitno za Hrvatsku ne mijenjaju. Napomenuo je kako nakon referenduma nismo ni bolji, ni ljepši, ni pametniji, a da se 50 milijuna kuna moglo i bolje potrošiti.

- Mislim da je kriv pokojni predsjednik Kennedy - rekao je Milanović novinarima na pitanje je li Vlada kriva što je do referenduma došlo jer nisu iskoristiti pravo slanja pitanja na Ustavni sud, piše Večernji list.

- Netko mora biti kriv, kako može Vlada biti kriva ako Ustav kaže da je svaki referendum dopušten i raspisan je i tu nema nikakve uloge Ustavnog suda. Od odgovornosti ne treba bježati, a katkad morate napraviti i dići ruku i za ono oko čega se ne slažete - rekao je te dodao da je ovaj referendum bio 'jedna vrsta kamuflaže'.

- Ionako je u pripremi Zakon o registriranom partnerstvu koji će biti jedan moderan, europski zakon koji će istospolnim parovima omogućiti da ostvare svoja prava - rekao je Milanović, javlja Dnevnik.hr. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 802
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.